Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ένα πανάκριβο ποτηράκι παραπάνω για την πλουσιότερη γυναίκα της Νορβηγίας

Καταρίνα Άντερσεν

Στην πλουσιότερη γυναίκα της Νορβηγίας επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και πρόστιμο σχεδόν 26.000 ευρώ. Πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένη.

Κληρονόμος οικογένειας επενδυτών και βιομηχάνων, η Καταρίνα Άντρεσεν είχε ποσοστό αλκοολαιμίας 0,64 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος στη διάρκεια νυκτερινού ελέγχου ρουτίνας που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Στη Νορβηγία, μια χώρα ιδιαίτερα αυστηρή στο θέμα αυτό, το επιτρεπόμενο ποσοστό αλκοολαιμίας είναι 0,21 γραμμάρια ανά λίτρο. Οι παραβάσεις αυτού του τύπου τιμωρούνται εν γένει με πρόστιμο που ιστούται με μικτό μισθό 1,5 μήνα.

Καθώς η 22χρονη είναι ακόμη φοιτήτρια και δεν διαθέτει μισθό, το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε να υπολογίσει το πρόστιμο βάσει της περιουσίας της, που ανέρχεται σε 7,7 δισεκ. κορώνες (περίπου 800 εκατ. ευρώ).

Συγγνώμη από την 22χρονη κληρονόμο

«Λυπάμαι πολύ που οδήγησα με θετικό ποσοστό αλκοολαιμίας», αντέδρασε η Καταρίνα Άντρεσεν σε SMS που έστειλε στην εφημερίδα Finansavisen.

«Πίστευα πως αυτό θα είχε ξαναπέσει στο μηδέν έπειτα από τόσο χρόνο. Θα έπρεπε να το είχα ελέγξει. Λυπάμαι πραγματικά», πρόσθεσε.

Στην πλούσια κληρονόμο επιβλήθηκε επίσης αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 13 μήνες. Μια περίοδος στο τέλος της οποίας θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις