Κόσμος

Ένας θάνατος και εννέα νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Εννέα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (τον κορονοϊό) καταγράφηκαν έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (30.04.2020) στη Νότια Κορέα. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει τα 10.774.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα παραμένει περίπου στα 10 για 13 εδώ και πολλές μέρες.

Click4more Νέο 24ωρο χωρίς θάνατο στην Κίνα – 12 τα νέα κρούσματα

Από τα κρούσματα, τα οκτώ εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη Νότια Κορέα από το εξωτερικό, με το σύνολο των περιπτώσεων του είδους αυτού να φθάνει πλέον τις 1.073. Το ένατο ήταν κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα. Χθες, δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης, για πρώτη φορά έπειτα από 75 ημέρες.

Επιβεβαιώθηκε ένας νέος θάνατος στη Νότια Κορέα, με το σύνολο των θυμάτων της COVID-19 να ανέρχεται σε 248. Ο δείκτης θνητότητας της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), ανέρχεται στο 2,30%.

Άλλοι 13 ασθενείς πήραν εξιτήρια από νοσοκομεία όπου παρακολουθούνταν σε καραντίνα, αφού ανάρρωσαν πλήρως. Το σύνολο των ασθενών που έχουν ιαθεί ανέρχεται σε 9.072 (84,2%).

Από την 3η Ιανουαρίου, έχουν γίνει διαγνωστικές εξετάσεις σε συνολικά 623.000 ανθρώπους στη Νότια Κορέα.

Ο κορονοϊός «γονατίζει» την οικονομία της Νότιας Κορέας

Ενώ η Σεούλ έχει ουσιαστικά θέσει υπό έλεγχο την επιδημική κρίση, ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία ανησυχεί πλέον ολοένα εντονότερα τη Σεούλ. Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας μειώθηκαν 24,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, δείχνουν δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, γεγονός που προδιαγράφεται άσχημες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Μάιο του 2009, όταν η παγκόσμια οικονομία βίωνε τις συνέπειες της παγκόσμιες χρηματοοικονομικής κρίσης.

Η Νότια Κορέα, η οικονομία της οποίας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Ασίας, θεωρείται ένας από τους δείκτες για την πορεία του παγκόσμιου εμπορίου. Είναι μια από τις πρώτες μεγάλες εξαγωγικές οικονομίες όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε στοιχεία για τον Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλαλούμ στο Ιράν με τα πυρηνικά: Ο Χαμενεΐ επιμένει πως νίκησε τον Τραμπ – Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Το Συμβούλιο των Φρουρών ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διακοπή της συνεργασίας με τον ΔΟΑΕ - Αντιδρά Γαλλία και Γερμανία - Τι συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις Ιράν και ΗΠΑ για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης
Πυρηνική εγκατάσταση Φορντό - Ιράν 6
Σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» από Χάρβαρντ και Πανεπιστήμιο Τορόντο - Φοιτητές θα σπουδάζουν στον Καναδά αν δεν ανανεωθεί η βίζα τους
Εάν υπάρξουν περιορισμοί στην έκδοση βίζας, οι αλλοδαποί φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Τζον Φ. Κένεντι του Χάρβαρντ θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Σχολή Μανκ Διεθνών Υποθέσεων και Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο
Χάρβαρντ
CNN: Οι μυστικές συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Οι όροι της Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά
Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ τόνισαν στο CNN ότι έχουν υποβληθεί αρκετές προτάσεις με βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση το μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν, τον οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι χρειάζεται
Άνθρωποι περπατούν κοντά σε μια τοιχογραφία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εν μέσω της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ, στην Τεχεράνη