Κόσμος

Ένοχος και για τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες ο Σαλάχ Αμπντεσλαμ – 20 χρόνια φυλάκιση στον μακελάρη του Παρισιού

Την καταδίκη του 28χρονου Σαλάχ Αμπντεσλαμ αποφάσισε το δικαστήριο των Βρυξελλών για την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς το 2016. Ο μακελάρης του Παρισιού, που θεωρείται ότι ήταν εκ των σχεδιαστών της επίθεσης στο Παρίσι το 2015. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 20ετή φυλάκιση.

Ούτε ο Αμπντεσλάμ ούτε ο συγκατηγορούμενός του Σοφιάν Αγιαρί βρίσκονταν σήμερα στο δικαστήριο για να ακούσουν την απόφαση που τους επέβαλε 20ετη φυλάκιση και πρόστιμο 12.000 ευρώ.

Ο Αμπντεσλάμ βρίσκεται σε γαλλική φυλακή περιμένοντας να δικαστεί για τον ρόλο του στην επίθεση που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο 2015 στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, είναι ο μοναδικός επιζών από την ομάδα των καμικάζι τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Με πληροφορίες από BELGA, ΑΠΕ-ΜΠΕ, SPUTNIK

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν δεν απαντά στην πρόταση Τραμπ και απειλεί με «βαρύ τίμημα» μετά τα χτυπήματα σε πυρηνικά εργοστάσια και βιομηχανίες
Για συνάντηση ανάμεσα στο Ιράκ και τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγο ο Γουίτκοφ, αλλά η Τεχεράνη διαψεύδει - Οι Χούθι της Υεμένης δηλώνουν έτοιμοι να μπουν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Χτύπημα στον Λίβανο