Κόσμος

Ισόβια στο νεοναζί για την δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ

Ο άνδρας που δολοφόνησε τη βρετανίδα βουλευτίνα Τζο Κοξ μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης και του γνωστοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τη φυλακή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βρετανός δολοφόνος είχε εμμονή με τη ναζιστική Γερμανία και την ακροδεξιά. Ο Τόμας Μέιρ, 53 ετών, πυροβόλησε την Κοξ τρεις φορές και τη μαχαίρωσε επανειλημμένα καθώς η 41χρονη μητέρα δύο μικρών παιδιών έφθανε σε μια βιβλιοθήκη για μια συνάντηση με κατοίκους στην πόλη Μπίρστολ, στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Αγγλία.

Οι ένορκοι στο κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι άκουσαν ότι στη διάρκεια της επίθεσης είχε φωνάξει κάτι σαν “Κρατήστε τη Βρετανία ανεξάρτητη” και “πρώτα η Βρετανία”. Χρειάστηκαν μόλις 90 λεπτά για να καταδικάσουν τον Μέιρ, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Ο δικαστής Άλαν Ουίλκι απέρριψε ένα αίτημα του Μέιρ να μιλήσει μετά την ετυμηγορία και του είπε: “Δεν είστε καθόλου πατριώτης. Με τις ενέργειές σας έχετε προδώσει την πεμπτουσία της χώρας μας: την προσήλωσή της στην κοινοβουλευτική δημοκρατία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ