Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ενρίκο Λέτα για εκλογές στην Ιταλία: «Πληρώσαμε το ότι παραμείναμε πολλά χρόνια στην κυβέρνηση»

Ενρίκο Λέτα για εκλογές στην Ιταλία: «Πληρώσαμε το ότι παραμείναμε πολλά χρόνια στην κυβέρνηση»
Φωτογραφία Reuters

«Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση», δήλωσε ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Ιταλίας και τη νίκη της Κεντροδεξιάς συμμαχίας.

«Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση στη βαθιά αυτή δεξιά και η Ιταλία δεν θα εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα, σχολιάζοντας τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές εκλογές χθες Κυριακή (25.9.2022).

«Η χώρα μας θα παραμείνει πιστή στο σύνταγμά της και στην ευρωπαϊκή της ταυτότητα», επισήμανε ο Λέτα και πρόσθεσε πως η επόμενη κυβέρνηση αναμένεται ότι θα είναι η πιο δεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα του.

Ακόμη, αναγνώρισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί και ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την γραμματεία του κόμματός του την ερχόμενη άνοιξη.

«Πληρώσαμε το ότι παραμείναμε επί πολλά χρόνια στην κυβέρνηση, θα ξεκινήσει διάλογος με την κοινωνία και για την δημιουργία ευρύτατου προοδευτικού μετώπου», είπε ο Λέτα.

Παράλληλα, ο γραμματέας των Δημοκρατικών επέρριψε την ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι στο Κίνημα Πέντε Αστέρων του Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις