Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας
ΦΩΤΟ REUTERS

Ένταση επικρατεί στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν σήμερα (26/2/24) οι υπουργοί των 27 χωρών της ΕΕ. Εκεί, αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να στείλουν τα δικά τους μηνύματα.

Ο δρόμοι γύρω από το κτίριο Europa του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν σήμερα (26/2/24) οι υπουργοί Γεωργίας των 27 χωρών της ΕΕ είναι αποκλεισμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρακτέρ έχουν προσεγγίσει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην πλατεία Λουξεμβούργου, εκεί όπου οι αγρότες με τα τρακτέρ είχαν διαδηλώσει μαζικά την 1η Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με τους αστυνομικούς, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας. Πέταξαν σανό και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αστυνομικών. Καταγράφηκαν στιγμές έντασης μπροστά στους δημοσιογράφους από ολόκληρο τον κόσμο που βρίσκονται εκεί.

ΦΩΤΟ REUTERS/Yves Herman

Δείτε τη στιγμή που προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό της Αστυνομίας, στις 10.30 το πρωί:

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr που βρίσκεται στο σημείο:

Οι αγρότες, που έχουν καταφθάσει στο κέντρο των Βρυξελλών με καρότσες γεμάτες χώματα, άχυρα και κοπριά βάζουν φωτιές σε λάστιχα με την αστυνομία να προσπαθεί να τις σβήσει πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Η αστυνομία έχει κλείσει από νωρίς το πρωί τους παρακείμενους δρόμους για να τους εμποδίσει να προσεγγίσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο:

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, σήμερα οι αγρότες επανήλθαν για να εκφράσουν τον θυμό τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως οι ίδιοι λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Οι βελγικές αρχές, από την πλευρά τους, προειδοποιούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας για «μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα» και τους παροτρύνουν να μη χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο, να προτιμήσουν το μετρό για τις μετακινήσεις τους.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις