Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ενθουσιασμένος ο Τραμπ με την “υποψηφιότητα” του γιου του Μπολσονάρο για πρέσβη της Βραζιλίας

Ενθουσιασμένος ο Τραμπ με την “υποψηφιότητα” του γιου του Μπολσονάρο για πρέσβη της Βραζιλίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται με… ενθουσιασμό την ιδέα να υποδεχτεί ως πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον τον γιο του Βραζιλιάνου ομολόγου του, Ζαΐχ Μπολσονάρο, σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο ηγετών είναι καλύτερες από ποτέ.

“Πιστεύω ότι θα ήταν ένας πολύ ωραίος διορισμός”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζοντας τον 35χρονο Εντουάρντο Μπολσονάρο “αξιόλογο”.

Την ιδέα αυτή είχε διατυπώσει στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος της Βραζιλίας. Ο Εντουάρντο “είναι φίλος των παιδιών του Τραμπ, μιλάει αγγλικά, ισπανικά, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στον κόσμο. Κατά την άποψή μου, μπορεί να είναι το σωστό πρόσωπο και θα μπορούσε άριστα να αναλάβει τη δουλειά στην Ουάσινγκτον”, είπε ο Μπολσονάρο, που είναι πατέρας πέντε παιδιών από τρεις γάμους.

“Δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν νεποτισμός”, σχολίασε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αναθέσει καθήκοντα συμβούλου στην κόρη του Ιβάνκα και στον γαμπρό του, Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο ίδιος ο Εντουάρντο Μπολσονάρο, που σήμερα είναι βουλευτή, την περασμένη εβδομάδα επανέλαβε ότι έχει τα προσόντα για το αξίωμα. “Ήδη συμμετείχα σε ανταλλαγές, έχω ψήσει χάμπουργκερ” στις ΗΠΑ, είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις