Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εντολή εκκένωσης για 50.000 ανθρώπους στην Καλιφόρνια! Μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά

Εντολή εκκένωσης για 50.000 ανθρώπους στην Καλιφόρνια! Μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά
photo Reuters

Εντολή εκκένωσης που αφορά 50.000 ανθρώπους εξέδωσαν οι αρχές στο βόρειο τμήμα του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, όπου η πυρκαγιά Kincade μαίνεται εδώ και ημέρες.

Αυτό έγινε γνωστό από αξιωματούχους που φοβούνται τις επιπτώσεις των θυελλωδών ανέμων, οι οποίοι προβλέπονται για σήμερα το βράδυ στην Καλιφόρνια.

«Ανακοινώνουμε την απομάκρυνση περίπου 50.000 ανθρώπων» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σόνομα Μαρκ Έσικ, κατά τη διάρκεια την συνέντευξης τύπου σήμερα το πρωί τοπική ώρα. «Θέλουμε να αρχίσετε τη διαδικασία της εκκένωσης τώρα».

Η φωτιά Kincade κατακαίει την οινοπαραγωγική περιοχή της κομητείας Σόνομα, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια από την Τετάρτη το βράδυ.

photo Reuters
photo Reuters
photo Reuters
photo Reuters

Περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες, με τη συνδρομή δέκα πυροσβεστικών αεροσκαφών και εκατό πυροσβεστικών οχημάτων, προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά.

Οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί σε περισσότερα από 90.000 στρέμματα γης και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο μόλις το 5% της. Έχει ήδη καταστρέψει 49 κτίρια, σύμφωνα με τη Cal Fire, την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

«Είναι αναμφίβολα ένα γεγονός που χαρακτηρίζουμε ιστορικό» δήλωσε στους Los Angeles Times ο Ντέιβιντ Κινγκ, μετεωρολόγος στο γραφείο του Μοντερέι.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκάβιν Νιούσομ επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή και περιέγραψε σε δημοσιογράφους ότι το θέαμα που αντίκρισε έμοιαζε σε «εμπόλεμη ζώνη».

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας PG&E ανακοίνωσε χθες ότι προβλέπει να κόψει προληπτικά το ρεύμα σε 850.000 νοικοκυριά από σήμερα, σε 36 κομητείες, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν «ξηρό, ζεστό καιρό με ισχυρούς ανέμους», ένα «κλιματικό γεγονός που θα μπορούσε να είναι το σφοδρότερο στην Καλιφόρνια εδώ και δεκαετίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις