Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εντοπίστηκε ο άνδρας που έκανε άθλια ρατσιστική επίθεση εναντίον γυναίκας σε πτήση της Ryanair – video

Εντοπίστηκε ο άνδρας που έκανε άθλια ρατσιστική επίθεση εναντίον γυναίκας σε πτήση της Ryanair – video

Εντοπίστηκε ο άνδρας ο οποίος εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση σε βάρος γυναίκας μέσα σε αεροπλάνο της Ryanair.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου την περασμένη Παρασκευή (19.10.2018) μέσω βίντεο επιβάτη της Raynair, ο οποίος κατέγραψε με το κινητό του το περιστατικό.

Όλα συνέβησαν σε πτήση της Ryanair, Βαρκελώνη – Λονδίνο, όταν ο άνδρας επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς σε μία 77χρονη γυναίκα λόγω της μαύρης της επιδερμίδας…

Οι αστυνομικοί του Essex στη Βρετανία τον εντόπισαν και ενημέρωσαν τις ισπανικές αρχές που ερευνούν την καταγγελία.

Η Delsie Gayle, 77 ετών, δήλωσε ότι έμεινε σοκαρισμένη και φοβισμένη όταν ένας άλλος επιβάτης, της φώναξε να μετακινήσει τα καθίσματα κατά την επιβίβασή τους σε αεροπλάνο της Ryanair.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, φαίνεται η κόρη της ηλικιωμένης να προσπαθεί να εξηγήσει στον άνδρα ότι η μητέρα της είναι ανάπηρη.

Παρ΄όλα αυτά εκείνος απαντά ότι δεν τον νοιάζει “αν είναι ανάπηρη ή όχι”, συνεχίζοντας να της φωνάζει να φύγει από κοντά του”.

Στις εικόνες, ο δράστης ακούγεται να εξυβρίζει την ηλικιωμένη “άσχημη μαύρη μπάσταρδη” και να προσθέτει: “Μη μου μιλάς σε ξένη γλώσσα, ανόητη άσχημη αγελάδα”.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί η στάση των αεροσυνοδών και του λοιπού ιπτάμενου προσωπικού της πτήσης Ryanair FR015 να μην παρέμβουν άμεσα και να απαιτήσουν να κατέβει ο κακότροπος επιβάτης.

Σε συνέντευξή της στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV News, η Gayle, από το ανατολικό Λονδίνο, δήλωσε ότι το προσωπικό της Ryanair όφειλε να τον απομακρύνει από το αεροπλάνο πριν την απογείωση.

Και ότι αν ο επιβάτης είχε μαύρη επιδερμίδα και έκανε το ίδιο σε λευκή επιβάτιδα θα είχε συλληφθεί από τις αρχές.

Το συμβάν προκάλεσε και την παρέμβαση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, Karl Turner, ο οποίος κατηγόρησε την Ryanair για αδράνεια.

Τέλος, επισήμανε ότι επειδή η Ryanair ήταν εγγεγραμμένη στο Δουβλίνο και το αεροπλάνο ήταν σε ισπανικό έδαφος, δεν ισχύει το βρετανικό δίκαιο, οπότε δεν γίνεται να απαγγελθούν κατηγορίες, εκτός αν παραδοθεί στις ισπανικές αρχές, κάτι εξαιρετικά αμφίβολο.

Την Κυριακή (21.10.2018) η Ryanair “τουίταρε” ότι δεν σχολιάζει αφού την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις