Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εντουάρντ Χιλ: Δεν ήταν μόνο ο τραγουδιστής του “Τρο λο λο”…

Εντουάρντ Χιλ

Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στο Εντουάρντ Χιλ. Εκτός από την επιτυχία του “Τρο λο λο”, αξίζει να τον θυμόμαστε για πολλά παραπάνω…

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Σοβιετικής Ένωσης και ο πιο αγαπητός καλλιτέχνης των Λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Εντουάρντ Χιλ τιμάται σήμερα με doodle από την Google. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν.

Η επιτυχία του “Τρο λο λο”

Διάσημος σε όλον τον κόσμο έγινε  μέσα από το τραγούδι του, «Τρο λο λο», αλλιώς, «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιστρέφω επιτέλους στο σπίτι μου». Τι ήταν αυτό που έκανε αυτό το τραγούδι παγκόσμια φήμη; Η απουσία στίχων! Χάρη στην απουσία λέξεων στο τραγούδι, ο Εντουάρντ Χιλ μπορούσε να το εκτελεί σε όλες τις «γλώσσες».

Δείτε τον σε μια ζωντανή εμφάνιση με το “Τρο λο λο”, το 2012:

Η μοναδικότητα του Εντουάρντ Χιλ

Εκτός όμως από αυτήν την επιτυχία του, ο Εντουάρντ Χιλ έγινε γνωστός, κυρίως στην πατρίδα του, μέσα από τα τραγούδια: Mama, Loggers, Ballad of a Soldier και Birch Sap (μεταφρασμένοι τίτλοι στην αγγλική γλώσσα). Όλα τα τραγούδια του τα ερμήνευε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Το χαμόγελο και το έντονο βλέμμα του δεν έφευγαν ποτέ, ενώ η λυρική φωνή του συγκινούσε το κοινό του.

Ο Εντουάρντ Χιλ πέθανε στην Αγία Πετρούπολη στις 4 Ιουνίου 2012 από εγκεφαλικό, σε ηλικία 77 ετών.

Το ήξερες ότι…

Το επίθετο «Khil» δεν προήλθε από τον όρο «Hill» (λόφος στα αγγλικά), όπως γράφουν πολλά δημοσιεύματα. Ο ίδιος το είχε διαψεύσει και είχε δηλώσει ότι το επίθετο του προέρχεται από έναν πρόγονό του Ισπανό, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο Gil, το οποίο στα Ισπανικά προφέρεται όπως το «Hill».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις