Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Εντουάρντ Χιλ – Eduard Khil: 3 πράματα που δεν γνωρίζετε

Εντουάρντ Χιλ

Ο Εντουάρντ Χιλ (Eduard Khil) είναι το τιμώμενο πρόσωπο της Google. Το Doodle είναι αφιερωμένο στο γνωστό κύριο «Τρο-λο-λο».

Ο Eduard Khil (Εντουάρντ Χιλ) γεννήθηκε στην πόλη Σμολένσκ, σαν σήμερα 4 Σεπτεμβρίου το έτος 1934. Στα 40 του χρόνια έγινε καλλιτέχνης των Λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με τη φωνή του Eduard Khil (Εντουάρντ Χιλ) είναι συνδεδεμένα πολλά τραγούδια, που χάρη σ’ αυτόν, λάτρεψε ο κόσμος όσο κανένα άλλο.

Το έτος 2010 ο Εντουάρντ Χιλ (Eduard Khil) έζησε ένα νέο κύμα δημοφιλίας. Έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο, και ένα βίντεό του προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιστρέφω επιτέλους στο σπίτι μου» είχε δηλώσει ο Εντουάρντ Χιλ (Edurard Khil).

Ο Eduard Khil (Εντουάρντ Χιλ) και το Τρο-λο-λο

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στο μετασοβιετικό χώρο, το 2010 οργάνωσε διεθνή διαγωνισμό καλύτερων στίχων για το μοναδικό του χιτ «Τρο-λο-λο».  Η vocalise έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του 1970. Δεν το εκτελούσε μόνο ο Εντουάρντ Χιλ (Eduard Khil), αλλά και άλλοι αστέρες, όπως ο Βαλέρι Ομποτζίνσκι, ο Μουσλίμ Μαγκομάεφ και ο Ούγγρος τραγουδιστής Γιάνος Κόος.

Χάρη στην απουσία λέξεων στο τραγούδι, ο Eduard Khil (Εντουάρντ Χιλ) μπορούσε να το εκτελεί σε όλες τις «γλώσσες».
Δεύτερη ζωή το χιτ απόκτησε χάρη στο Διαδίκτυο. Από τα τέλη του 2008, το βιντεοκλιπ αποσπάσματος της εκπομπής «Στο κύμα της μνήμης μου», με τον Ολέγκ Νέστεροφ στο κανάλι ρετρό «Βρέμια», δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο και και μέσα σε λίγους μήνες αποτελούσε ήδη θέμα συζήτησης στα social media.

Εντουάρντ Χιλ (Eduard Khil) ο δημοφιλής

Ο κόσμος τον αποκαλούσε «Μίστερ Τρο-λο-λο». Ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Σοβιετικής Ένωσης. Στη ζωή του πρόλαβε να τα γνωρίζει όλα: από την επιτυχία, στη λήθη. Όταν μάλιστα βρισκόταν στο τέλος της μεγάλης του μουσικής διαδρομής, κατάφερε να αποκτήσει παγκόσμια φήμη μέσα από το διαδίκτυο.

Eduard Khil

Ο ίδιος μάλιστα έμαθε για την επιτυχία του μάλλον… τελευταίος, από τον εγγονό του. Η μελωδία με φωνήεντα (vocalise) του Αρκάντι Οστρόφσκι, ανταποκρινόταν θαυμάσια στον χαρακτήρα του ταλέντου του Εντουάρντ Χιλ (Eduard Khil).

O καλλιτέχνης των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας πέθανε στην Αγία Πετρούπολη στις 4 Ιουνίου 2012, σε ηλικία 77 ετών.

Το έτος 1958, γνώρισε και ερωτεύθηκε παράφορα την μπαλαρίνα Zoya Pravdina, την οποία και παντρεύτηκε. Εμφανίζονταν μαζί στην ίδια παράσταση, έκαναν μαζί περιοδεία, και μέσα σε λίγους μήνες ήταν ήδη παντρεμένοι. Απέκτησαν έναν γιό, και από αυτόν έναν εγγονό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις