Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εντουάρντ Χιλ: Όταν “έπαιξε” στο Family Guy

Εντουάρντ Χιλ

Τον “μίστερ Τρο λο λο”, Εντουάρντ Χιλ, τιμά σήμερα η Google με Doodle. Δείτε τον σε μια guest “εμφάνιση” στο Family Guy.

O «κύριος Τρο λο λο», Εντουάρντ Χιλ, που λάτρεψε ο κόσμος, θα γινόταν σήμερα 83 χρονών. O Εντουάρντ Χιλ τιμάται σήμερα με doodle της Google και εμείς θυμόμαστε την “εμφάνισή” του στο Family Guy.

O Εντουάρντ Χιλ γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου το 1934 στην πόλη Σμολένσκ. Ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Σοβιετικής Ένωσης. Διάσημος σε όλον τον κόσμο έγινε μέσα από το τραγούδι, «Τρο λο λο», αλλιώς, «είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιστρέφω επιτέλους στο σπίτι μου».

Χάρη στην απουσία λέξεων στο τραγούδι, ο Εντουάρντ Χιλ μπορούσε να το εκτελεί σε όλες τις «γλώσσες».  Η μελωδία με φωνήεντα (vocalise) ανήκε στον Αρκάντι Οστρόφσκι. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο το έφερε και πάλι στο προσκήνιο.

Ο Εντουάρντ Χιλ και ο διαγωνισμός

Ο Εντουάρντ Χιλ  το 2010 οργάνωσε διεθνή διαγωνισμό καλύτερων στίχων για το μοναδικό του χιτ.  Η vocalise εκδοχή, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του 1970. Δεν το εκτελούσε μόνο ο ίδιος, αλλά και άλλοι αστέρες, όπως ο Βαλέρι Ομποτζίνσκι, ο Μουσλίμ Μαγκομάεφ και ο Ούγγρος τραγουδιστής Γιάνος Κόος.

Το τραγούδι “Τρο λο λο” έκανε τον γύρο του διαδικτύου πριν μερικά χρόνια, με αφορμή τον θάνατό του το 2012. Οι φανατικοί της σειράς, Family Guy θα τον θυμούνται και μέσα από το επεισόδιο “Lottery Fever”. Στην δέκατη σεζόν, στο πρώτο επεισόδιο ένας Ρώσος σερβιτόρος τραγουδά το “Τρο λο λο” στον Peter Griffin, τον οποίο σερβίρει στο μπαρ, The Drunken Clam.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Justin Wise

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις