Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Εντυπωσιακή εικόνα: Ο πύραυλος που… πήγε στο διάστημα και επέστρεψε (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Εντυπωσιακή εικόνα: Ο πύραυλος που… πήγε στο διάστημα και επέστρεψε (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Την πρώτη του επιτυχή πτήση έκανε τα ξημερώματα της Τρίτης (22.12.2015) ο πύραυλος της εταιρείας SpaceX. Μετέφερε 11 δορυφόρους στο διάστημα και το βασικό του επαναχρησιμοποιούμενο τμήμα έκανε στροφή και επέστρεψε στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, όπου προσγειώθηκε άψογα κατακόρυφα.

Ο πύραυλος της SpaceX μετέφερε στο διάστημα 11 δορυφόρους για λογαριασμό της εταιρίας ORBCOMM. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η εταιρεία είχε προσπαθήσει να στείλει στο διάστημα υλικό. Το είχε επιχειρήσει και τον Ιούνιο, αλλά απέτυχε, ενώ το φορτίο, που προοριζόταν για τον Διεθνή Αεροδιαστημικό Σταθμό, καταστράφηκε.

Ο νέος πύραυλος, με ύψος ανάλογο 23 ορόφων, εκτοξεύτηκε από την αεροπορική βάση του ακρωτηρίου Κανάβεραλ στις 03:29 ώρα Ελλάδας, με τη βάση του πυραύλου να επιστρέφει λίγα λεπτά αργότερα και να προσγειώνεται 9,6 χιλιόμετρα (6 μίλια) από το σημείο εκτόξευσης.

Το συμβάν αποτελεί επιτυχία της εταιρείας Space Exploration Technologies (SpaceX), με έδρα την Καλιφόρνια και διευθυντή τον επιχειρηματία και εφευρέτη Ίλον Μασκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε