Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εντυπωσιακό! Ο πλανήτης Άρης όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί!

Εντυπωσιακό! Ο πλανήτης Άρης όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί!

Μια απίστευτα εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Δημιουργήθηκε από σύνθεση εικόνων που έστειλε στη Γη το Curiosity.

Η εντυπωσιακή φωτογραφία αποκαλύπτει το τοπίο ενός από τους πλησιέστερους γαλαξιακούς γείτονές μας.

Το Curiosity στέλνει φωτογραφίες από τον Άρη και εξερευνά τον πλανήτη από το 2012. Μία από τις ενσωματωμένες κάμερες απαθανάτισε 16 εικόνες που δείχνουν διάφορα σημεία από το ταξίδι του Curiosity.

Χάρη σε ορισμένα έξυπνα οπτικά εφέ που δίνουν στη σκηνή ένα μπλε χρώμα αντί για το χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα που συνδέεται με τον πλανήτη Άρη. Κάτι που βέβαια κάνει απίστευτα οικείο στο ανθρώπινο μάτι το τοπίο.

Πλανήτης Άρης με φωτισμό Γης

Το Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Καλιφόρνια έδωσε στη δημοσιότητα την πανοραμική εικόνα λίγους μήνες μετά τη λήψη τους στις 25 Οκτωβρίου του 2017.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από ύψος 327 μέτρων πάνω από τον κρατήρα ηλικίας 3,5 με 3,8 δισεκατομμυρίων ετών και καλύπτει μια περιοχή διαμέτρου 154 χιλιομέτρων.

Το μεγαλύτερο μέρος του ορίζοντα είναι το βόρειο χείλος του κρατήρα. Λόγω της εξαιρετικά αραιής ατμόσφαιρας του πλανήτη, διακρίνεται στο φόντο ένα βουνό που απέχει περισσότερο από 80 χιλιόμετρα.

Η NASA αναφέρει πως ρύθμισε στη φωτογραφία και την ισορροπία λευκού ώστε να φαίνονται όλα όπως θα ήταν κάτω από συνθήκες φυσικού φωτισμού στη Γη.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις