Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Έως 25 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει ο Γουάινστιν

Έως 25 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει ο Γουάινστιν

Δυσοίωνο φαίνεται το άμεσο μέλλον για τον Χάρβεϊ Γουάνστιν. Ο άλλοτε πανίσχυρος παραγωγός του Χόλιγουντ απειλείται έως και με 25ετή κάθειρξη αν καταδικαστεί για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Από πέντε έως και 25 χρόνια φυλάκισης αντιμετωπίζει ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στην περίπτωση που βρεθεί ένοχος διάπραξης των σεξουαλικών εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείται. Αυτό δήλωσε ο δημόσιος κατήγορος του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Την Τετάρτη, ο κινηματογραφικός υπερπαραγωγός κατηγορήθηκε για “βιασμό”. Είναι η πρώτη από μία σειρά κατηγοριών των σεξουαλικών παραπτωμάτων εναντίον του. “Έγινε ένα ακόμη βήμα για να πάει ο εναγόμενος σε δίκη” πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Γουάινστιν έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση περίπου 70 γυναίκες, με τον επιχειρηματία της βιομηχανίας του θεάματος να δηλώνει αθώος. Σύμφωνα με τον Σάιρους Βανς, ο 66χρονος Χάρβεϊ Γουάινστιν κατηγορείται, επισήμως πλέον, για βιασμό πρώτου και τρίτου βαθμού, καθώς και για σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού.

Σχολιάζοντας ο Μπεν Μπράφμαν, επικεφαλής της ομάδας δικηγόρων του Γουάινστιν, τόνισε ότι ο πελάτης του “θα δηλώσει αθώος και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του μέχρι τέλους”.

Πάντως, αν ο 66χρονος συνιδρυτής του κινηματογραφικού στούντιο Miramax καταδικαστεί για τις πιο σοβαρές κατηγορίες, κινδυνεύει να εκτίσει μέχρι 25 χρόνια.

Το χρονικό του σκανδάλου Γουάνστιν-γκεϊτ

Οι καταγγελίες εναντίον του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Χόλιγουντ ξεκίνησαν το 2017, από τις σελίδες των New York Times. Πολύ γρήγορα έκανε την εμφάνισή του το κίνημα #MeToo, στο οποίο εκατοντάδες γυναίκες κατηγόρησαν, δημοσίως, ισχυρούς παράγοντες του κινηματογράφου για σεξουαλική κακομεταχείριση.

Οι γυναίκες ηθοποιοί που κατηγόρησαν ανοιχτά τον Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι, η Ούμα Θέρμαν, η Άσλεϊ Τζαντ, η Ρόουζ Μακγκάουαν, και η Σάλμα Χάγιεκ.

Για την ώρα ο Γουάνστιν παραμένει ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, παρέδωσε το διαβατήριό του στις αμερικανικές αρχές και συμφώνησε να φορέσει μια συσκευή παρακολούθησης που εντοπίζει την τοποθεσία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 66χρονος δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις