Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Επανεμφάνιση (;) του Πριγκόζιν: Καλωσορίζει μαχητές της Wagner στη Λευκορωσία και αποκηρύσσει την παρουσία της στην Ουκρανία

Επανεμφάνιση (;) του Πριγκόζιν: Καλωσορίζει μαχητές της Wagner στη Λευκορωσία και αποκηρύσσει την παρουσία της στην Ουκρανία

Εδώ και μέρες – μετά την «ανταρσία» της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στη Ρωσία – ένα πέπλο μυστηρίου κάλυπτε την τύχη του επικεφαλής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν: δεν εξέλιπαν ακόμη και φήμες για εξόντωσή του.

Σήμερα όμως έκανε την εμφάνισή του ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τον Πριγκόζιν να καλωσορίζει τους μαχητές της Wagner στη Λευκορωσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βίντεο αναρτήθηκε σ’ ένα από τα επίσημα κανάλια που ο ίδιος διαθέτει στο Telegram.

Στο βίντεο, την αυθεντικότητα του οποίου το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα, ένας άνδρας, η φωνή του οποίου μοιάζει πολύ με την φωνή του Πριγκόζιν, ακούγεται να καλωσορίζει τους άνδρες του, λέγοντας τους να συμπεριφέρονται καλά και ότι η εκπαίδευση τους θα κάνει τον στρατό της Λευκορωσίας τον δεύτερο καλύτερο στρατό στον κόσμο.

Το βίντεο τραβήχτηκε αφού είχε πέσει η νύχτα και το μόνο που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι το προφίλ του Πριγκόζιν.

Ο ίδιος ακούγεται να λέει ότι οι άνδρες του θα παραμείνουν στη Λευκορωσία για κάποιο χρονικό διάστημα και να αποκαλεί τα όσα συμβαίνουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία «ντροπή», στην οποία η Wagner δεν πρέπει να συμμετέχει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις