Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Επανένωση με την Ιρλανδία ζητούν οι πολίτες στη Βόρεια Ιρλανδία

Επανένωση με την Ιρλανδία ζητούν οι πολίτες στη Βόρεια Ιρλανδία

Να ενωθούν και πάλι με την Ιρλανδία ζητούν το 51% των πολιτών στη Βόρεια Ιρλανδία σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Μια δημοσκόπηση που χαρακτηρίζεται ιστορική καθώς αν και βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους, δείχνει για πρώτη φορά μια τάση προς ένωση ανάμεσα σε Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 45% των ερωτηθέντων στη Βόρεια Ιρλανδία θέλουν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 46% θέλουν την ένωση με την Ιρλανδία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως αν αποκλειστούν οι αναποφάσιστοι και εκείνοι που δηλώνουν ότι θα απέχουν, το αποτέλεσμα θα ήταν μια πλειοψηφία 51% έναντι 49%, υπέρ της επανένωσης.

Η δημοσκόπηση αυτή, που δημοσιοποιήθηκε χθες Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.542 ανθρώπων στη Βόρεια Ιρλανδία από τις 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

«Το αποτέλεσμα δείχνει την αβεβαιότητα και την αγωνία γύρω από το Brexit, το ιρλανδικό σύνορο και τη δυνητική επίδρασή του στη ζωή στην επαρχία», λέει ο λόρδος Άσκροφτ.

Το θέμα των ιρλανδικών συνόρων είναι το κύριο εμπόδιο σε μια συμφωνία για το Brexit ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις