Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Έπαθε Τραμπ ο Μπολσονάρο και παίρνει κοκτέιλ φαρμάκων και υδροξυχλωροκίνη

Έπαθε Τραμπ ο Μπολσονάρο και παίρνει κοκτέιλ φαρμάκων και υδροξυχλωροκίνη

Αν κάνει κάτι ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν μπορεί να μην το κάνει και ο Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ο πρόεδρος είναι μεγάλος… φαν του Αμερικανού ομολόγου του και το δείχνει ακόμη και στο θέμα του κορονοϊού.

Ντόναλντ Τραμπ και Ζαΐρ Μπολσονάρο αντιμετωπίσουν το ίδιο τον κορονοϊο: σαν να μην υπάρχει. Θέλουν και οι δυο να ανοίξει το συντομότερο δυνατό η οικονομία. Δυσκολεύονται στο να φοράνε μάσκα. Και το τελευταίο; Όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ παίρνει υδροξυχλωροκίνη, το ίδιο κάνει ο Βραζιλιάνος ομόλογός του.

Click4more Μεγαλώνει όλο και περισσότερο η λίστα του θανάτου σε Βραζιλία και Μεξικό

Όπως αποκάλυψε το CNN Brasil, ο Μπολσονάρο έχει αρχίσει να παίρνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων -το ανθελονοσιακό υδροξυχλωροκίνη και το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη – που προβάλει ως θεραπεία για την COVID-19, παρότι ελάχιστα τεκμήρια υπάρχουν για την αποτελεσματικότητά της.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας βρέθηκε τη Δευτέρα σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό καθώς παρουσίαζε συμπτώματα μόλυνσης, κυρίως πυρετό. Αν και τα αποτελέσματα του θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα, ο Μπολσονάρο «αποφάσισε» ότι είναι καλά. Ωστόσο οι περισσότερες επίσημες δραστηριότητές του που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα ακυρώθηκαν.

Επιστρέφοντας στο προεδρικό Μέγαρο από το νοσοκομείο, ο Μπολσονάρο, μιλώντας στο CNN Brasil είπε ότι οι πνεύμονές του είναι «καθαροί». Απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του και δημοσιογράφους, ο Μπολσονράρο αστειεύτηκε αρχικά πως «δεν μπορώ να πλησιάσω πολύ» και πρόσθεσε ότι «επέστρεψα από το νοσοκομείο. Υποβλήθηκα σε εξέταση στον πνεύμονα. Ο πνεύμονας είναι καθαρός».

Ο Μπολσονάρου έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορονοϊού και έχει αποκαλέσει «γριπούλα» την COVID-19, επιμένοντας να αξιώνει επάνοδο στην ομαλότητα για να μην πληγεί η οικονομία παρότι η Βραζιλία ξεπέρασε χθες τους 65.000 θανάτους και τα 1,6 εκατ. κρούσματα μόλυνσης.

Ο ακροδεξιός πολιτικός αψηφά συχνά τις ιατρικές συστάσεις και αρνείται να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του (όπως και ο αγαπημένος του Ντόναλντ Τραμπ) ακόμη και αφού θεωρητικά υποχρεώθηκε να φορά με απόφαση δικαστή στα τέλη Ιουνίου!

Click4more Επίθεση Κουόμο σε Τραμπ: «Κύριε πρόεδρε μην είστε ένας συνωμότης του κορονοϊού»

Το Σαββατοκύριακο ο Μπολσονάρο συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και ήρθε σε στενή επαφή με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βραζιλία, τον Τοντ Τσάπμαν, κατά τη διάρκεια της τελετής για την 4η Ιουλίου.

Ο Τσάπμαν γευμάτισε με τον 65χρονο πρόεδρο, πέντε υπουργούς και έναν από τους γιους του Βραζιλιάνου προέδρου, τον Εντουάρντο, ο οποίος είναι μέλος της Βουλής. Ο διπλωμάτης δεν έχει συμπτώματα, αλλά θα υποβληθεί σε τεστ και «λαμβάνει προφυλάξεις», σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Μπραζίλια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις