Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Επεισόδια στη Γαλλία: Κλίμα φόβου στο Παρίσι – Εικόνες καταστροφής και στη Μασσαλία

Επεισόδια στη Γαλλία: Κλίμα φόβου στο Παρίσι – Εικόνες καταστροφής και στη Μασσαλία

Μεγάλες πόλεις της Γαλλίας “βυθίζονται” στο χάος με τις διαδοχικές βίαιες διαδηλώσεις, μετά τη δολοφονία του 17χρονου Αλγερινού Ναέλ από πυρά αστυνομικού, την περασμένη Τρίτη (27.06.2023). 

Η Γαλλία βρίσκεται σήμερα σε σοκ μετά την επίθεση στο σπίτι του Βενσάν Ζανμπρέν, δημάρχου της πόλης Λ’ Άι λε Ροζ, στη νότια περιφέρεια του Παρισιού, με τη βοήθεια ενός οχήματος, το οποίο οι δράστες είχαν προηγουμένως πυρπολήσει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που άρχισε έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας».

“Τη νύχτα έγινε μία φρικτή επίθεση στο σπίτι του δημάρχου. Ήταν εγκληματικό. Ευτυχώς η οικογένεια του είναι καλά. Όλοι εδώ είναι σοκαρισμένοι με αυτήν την κατάσταση και όλα τα ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς τις εξελίξεις. Είναι δύσκολο και για τους τουρίστες, οι οποίοι φοβούνται όταν κυκλοφορούν στους δρόμους του Παρισιού”, αναφέρει στο newsit.gr ο Γκιγιόμ Φεβρ, κάτοικος του Παρισιού.

Εικόνες καταστροφής στη Μασσαλία

Βίαιες διαδηλώσεις συνεχίζονται και στη Μασσαλία, όπου από χθες (01.07.2023), το απόγευμα, έχουν γίνει 56 συλλήψεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. 

Όλη τη νύχτα, αστυνομικοί περιπολούσαν στους δρόμους, ενώ πετούσαν και ελικόπτερα. 

Το newsit.gr εξασφάλισε εικόνες ντοκουμέντα από τις καταστροφές σε διάφορα σημεία της πόλης… 

Η δημόσια βιβλιοθήκη Αλκατράζ τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ έκαναν γυαλιά – καρφιά εμπορικό κέντρο στη συνοικία Le Merlan.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις