Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Επεισόδια στη σύνοδο των G20

Επεισόδια στη σύνοδο των G20

Την ώρα που οι G20 συμφωνούσαν να προχωρήσουν σε μεταρρύθμιση του ΔΝΤ, οι διαδηλωτές προχωρούσαν σε… “μεταρρύθμιση” του Πίτσμπουργκ!

Αν και στην αρχή οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις ήταν σε ήρεμο κλίμα στη συνέχεια μετατράπηκαν σε οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Άλλωστα οι εργασίες της G20 γίνονται πάντα με τη “συνοδεία” των επεισοδίων και των διαδηλώσεων.

Μια πορεία που δεν είχε την έγκριση των Αρχών ξέφυγε από τον έλεγχο, καθώς διαδηλωτές κατέληξαν να πετούν σκουπιδοτενεκέδες σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. Σε άλλα σημεία της πόλης, διαδηλωτές έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα.

Οι διαδηλωτές ήταν στην πλειονότητά τους νεαροί που κρατούσαν μαύρες και κόκκινες σημαίες ή πλακάτ στα οποία κατήγγειλαν την «αδηφαγία του καπιταλισμού». Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν οικολόγοι, αναρχικοί, ακόμη και μικρή ομάδα βουδιστών μοναχών από τη Μιανμάρ.

Oι ηγέτες των μελών του G20 συμφώνησαν να αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ οι αναπτυσσόμενες οικονομίες στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να αναγνωριστεί η αυξανόμενη επιρροή τους στην παγκόσμια οικονομία.

H G20 αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο ως προς τον συντονισμό της διεθνούς οικονομίας.

H σύνοδος ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής.

Μάριος Ιωάννου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε