Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Επεκτείνεται η BioNTech: Ανοίγει εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη και θα παράγει εμβόλια για τον κορονοϊό

Επεκτείνεται η BioNTech: Ανοίγει εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη και θα παράγει εμβόλια για τον κορονοϊό

Μέχρι τη Σιγκαπούρη θα επεκταθεί το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech καθώς σκοπεύει να ανοίξει και εκεί γραφεία και εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων mRNA, όπου θα παράγονται εμβόλια κατά του κορονοϊού. Το εργαστήριο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023 και θα δημιουργήσει έως και 80 θέσεις εργασίας.

Η BioNTech «σκοπεύει να δημιουργήσει μια εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων mRNA στη Σιγκαπούρη» προκειμένου να είναι σε θέση «να αντιμετωπίζει άμεσα τυχόν κινδύνους πανδημίας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Το γερμανικό εργαστήριο αναμένει ότι το εργοστάσιο αυτό θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023 και θα δημιουργήσει έως και 80 θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη. Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο της BioNTech εκτός Ευρώπης, μετά από αυτό που διαθέτει στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, ενώ το 2020 άνοιξε γραφεία στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ.

Η συνέταιρός της, η αμερικανική Pfizer, διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής στις ΗΠΑ και ένα άλλο στην Πουρς του Βελγίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το γερμανικό εργαστήριο είχε ανακοινώσει ότι θα παρασκευάσει έως και 3 δισεκ. δόσεις του εμβολίου του κατά covid-19 φέτος και περισσότερα από 3 δισεκ. του χρόνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις