Κόσμος

Έπεσε στον Ατλαντικό Ρωσικός διαστημικός πύραυλος! Τα ρίχνει στον… αγιασμό η εκκλησία

Στον Ατλαντικό κατέληξε ο ρωσικός πύραυλος "Σογιούζ" που εκτοξεύτηκε από την διαστημική υπηρεσία Roskosmos από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι. Ωστόσο κάπιο λάθος στον υπολογισμό έκανε τον πύραυλο αντί για το διάστημα να βρεθεί... στην θάλασσα.

Εκτός όμως αυτό το περιστατικό αυτό καθεαυτό, αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση ενός πρωτοδιάκονου, του Αντρέι Κουράγιεφ, οποίος λίγο πολύ έκανε λόγο για… κακή ποιότητα αγιασμού του πυραύλου πριν εκτοξευθεί.

«Εάν ο άνθρωπος κάνει κάτι, και δεν το κάνει καλά, τότε το ζήτημα που πρέπει να τον απασχολήσει είναι τι είναι αυτό που δεν έκανε σωστά. Είναι πολύ περίεργο που η εκκλησία παρέχει υπηρεσίες (ευλογώντας τους πυραύλους πριν την εκτόξευση) αλλά δεν λογοδοτεί για την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών» δήλωσε ο Κουράγιεφ, στρεφόμενος προφανώς εναντίον του ιερωμένου που έκανε τον αγιασμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα στο κοσμοδρόμιο

Ο πύραυλος, εκτός από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteror-M έπρεπε να θέσει σε τροχιά στο διάστημα ακόμη 19 μικρές διαστημικές συσκευές, επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολουθούσε αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ομάδα δημοσιογράφων των κεντρικών ΜΜΕ.

Η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016 παρουσία του προέδρου Βαλντίμιρ Πούτιν, αλλά είχε αναβληθεί για ένα εικοσιτετράωρο για τεχνικούς λόγους, που είχαν σχέση με το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμη η εφεδρική γραμμή του κέντρου ελέγχου.

Μετά από το συμβάν εκείνο, ο Ρογκόζιν και διευθυντής της Roskosmos Ίγκορ Καμαρόφ είχαν δεχθεί επίπληξη από τον πρόεδρο Πούτιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6
Ο αμφιλεγόμενος Τσάρλι Κερκ: Το κίνημα MAGA και οι εμπρηστικές δηλώσεις για τρανς, αφροαμερικανούς και αμβλώσεις
Ο Κερκ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επόμενη προεκλογική εκστρατεία, για τις εκλογές του 2024, πείθοντας μεγάλο μέρος των νεαρών ψηφοφόρων να υποστηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
Τσάρλι Κέρκ 26