Σάββατο, 2 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επέστρεψαν στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επέστρεψαν στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
φωτογραφία: Reuters

Επέστρεψαν την Πέμπτη (04.10.2018) στη Γη τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν ο Ρώσος κοσμοναύτης της Roskosmos, Όλεγκ Αρτέμιεφ και οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες της NASA Ρίτσαρντ Άρνολντ και Άντριου Φόστελ.

Το διαστημόπλοιο “Soyuz MC – 08” το οποίο μετέφερε στη Γη τρία μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) προσγειώθηκε στη στέπα του Καζακστάν κοντά στην πόλη Τζεσκασγκάν, στις 14.45 (ώρα Μόσχας), ενώ αποσυνδέθηκε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 10.57 (ώρα Μόσχας).

Η αποστολή με τους τρεις αστροναύτες επέστρεψε στη Γη, την Ημέρα των Διαστημικών Στρατευμάτων που είναι η 4η Οκτωβρίου, καθώς την ίδια ημέρα το 1957 είχε εκτοξευθεί ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συνεχίσουν να εργάζονται ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Προκόφιεφ και οι αστροναύτες Σερένα Αουνιόν από τις ΗΠΑ και Αλεξάντρ Γκέρστ από την Γερμανία.

Στις 11 Οκτωβρίου 2018 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ θα ξεκινήσει με το διαστημόπλοιο “Soyuz MC-10” η επόμενη αποστολή με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στην οποία συμμετέχει ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οφτσίνιν και ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις