Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Επικεφαλής εκκλησίας πίσω από trafficking και βιασμούς παιδιών

Επικεφαλής εκκλησίας πίσω από trafficking και βιασμούς παιδιών
Ο Νάασον Χοακίν Γκαρσία - Φωτογραφία Facebook @LaLuzDelMundo.org

Το «Φως του Κόσμου», η εκκλησία που είχε δημιουργήσει ο 50χρονος Νάασον Χοακίν Γκαρσία, έκρυβε τελικά πολύ σκοτάδι «μέσα» της. Έκρυβε βιασμούς, trafficking, κακοποιήσεις. Όλα από τον επικεφαλής της.

Ο Νάασον Χοακίν Γκαρσία, επικεφαλής της εκκλησίας «La Luz del Mundo» («Το φως του κόσμου») που εδρεύει στο Μεξικό, συνελήφθη τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και κατηγορείται για εγκλήματα όπως trafficking, παραγωγή παιδικής πορνογραφίας και βιασμό ανηλίκου.

Το 19σελιδο κατηγορητήριο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εισαγγελικές αρχές της Καλιφόρνια αναφέρει ότι ο Γκαρσία ήταν γνωστός ως «ο Απόστολος» και τα παιδιά της εκκλησίας μάθαιναν ότι αν τον παράκουγαν, αψηφούσαν τον Θεό.

Τρεις ανήλικοι και μία ενήλικη γυναίκα κακοποιήθηκαν, με ένα παιδί και μία γυναίκα να έχουν πέσει θύματα βιασμού. Άλλοι αναγκάστηκαν να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις και αισθησιακούς χορούς για τον Γκαρσία «φορώντας πολύ λίγα ρούχα», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

https://www.facebook.com/LaLuzDelMundo.org/photos/a.10156781603474297/10156781605214297/?type=3&theater

Ο Γκαρσία και οι συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται πως διέπραξαν συνολικά 26 εγκλήματα στη νότια Καλιφόρνια σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Τα ονόματα των θυμάτων δεν αποκαλύπτονται.

Συγκατηγορούμενοι του Γκαρσία είναι η Αλόντρα Οκάμπο, η Αζαλέα Ράνγκελ Μελέντες και η Σουζάνα Μεδίνα Οαχάκα, που συνδέονται με την εκκλησία La Luz del Mundo. Η Οκάμπο και η Οαχάκα έχουν συλληφθεί, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί εναντίον της Μελέντες.

Η εκκλησία «La Luz del Mundo», με περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστούς παγκοσμίως, υπερασπίστηκε τον επικεφαλής της, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες σε βάρος του Γκαρσία.

«Ο Απόστολος του Ιησού Χριστού, ο αδελφός Νάασον Χοακίν Γκαρσία, συμπεριφερόταν πάντα με πλήρη σεβασμό προς τον νόμο, τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Η εκκλησία ανέφερε ότι εμπιστεύεται το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις