Κόσμος

Επικεφαλής ΠΟΥ: Ποια 3η δόση; Να δοθούν τα εμβόλια σε χώρες που δεν έχουν κάνει ακόμα οι πολίτες την 1η και την 2η

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά της Covid-19 θα πρέπει να καθυστερήσουν επειδή πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού σε χώρες όπου έχει εμβολιαστεί μόνο το 1% ή 2% του πληθυσμού.

Αν τα ποσοστά του εμβολιασμού δεν αυξηθούν παγκοσμίως, ισχυρότερες παραλλαγές του κορονοϊού μπορεί να αναπτυχθούν και τα εμβόλια που προορίζονται για ενισχυτικό εμβολιασμό θα πρέπει να δοθούν σε χώρες στις οποίες οι άνθρωποι δεν έχουν λάβει την πρώτη ή τη δεύτερη δόση, δήλωσε ο Τέντρος στη διάρκεια επίσκεψης στη Βουδαπέστη.

«Επιπλέον υπάρχει μια συζήτηση για το αν οι ενισχυτικές δόσεις είναι αποτελεσματικές», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Οι άνθρωποι με ευάλωτα ανοσοποιητικά συστήματα θα πρέπει να κάνουν ενισχυτική δόση, αν και αυτοί αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα διαθέσιμα δεδομένα δεν δείχνουν πως χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 και ότι οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν οι πλούσιες χώρες αρχίσουν να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί σχέδιο που προβλέπει εδαφικές παραχωρήσεις για την λήξη του πολέμου
Oι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης θα απαιτούσε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη και να περιορίσει μέρος της στρατιωτικής της ισχύος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
15