Κόσμος

Επικό “άδειασμα” στον Τραμπ – Η “εκλεκτή” του ως πρέσβειρα στον ΟΗΕ απέσυρε την υποψηφιότητά της

Η Χέδερ Νάουερτ, που είχε επιλεγεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως η επόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παραιτείται από την υποψηφιότητα για το πόστο αυτό, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν εξουθενωτικοί για την οικογένειά μου και ως εκ τούτου είναι προς το καλύτερο συμφέρον της οικογένειάς μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου», τόνισε η Νάουερτ.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, η Νάουερτ δεν διαθέτει καμιά προηγούμενη εμπειρία στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στις 7 Δεκεμβρίου ότι θα την χρίσει υποψήφια για την θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη για να αντικαταστήσει την Νίκι Χέιλι η οποία παραιτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Έκτοτε η θέση του Αμερικανού πρέσβη στον ΟΗΕ παραμένει κενή.

Ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ορίσει «σύντομα» νέο υποψήφιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επαίνεσε την Νάουερτ, εκφράζοντας «μεγάλο σεβασμό» στο πρόσωπό της, μετά την «προσωπική» της απόφαση να παραιτηθεί από υποψήφια πρέσβειρα στον ΟΗΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλώ» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι η Μελάνια «μισεί» όταν χορεύει το «YMCA»: «Δεν είναι προεδρικό»
«Λέει, "Αγάπη μου, σε παρακαλώ μην χορέψεις", είπα, "μπορεί να μην είναι προεδρικό, αλλά προηγούμαι με 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, οπότε είναι κάτι σημαντικό"» περιγράφει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ