Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ με Μακρόν για την Ουκρανία – «Μαζική η ανάπτυξη δυνάμεων της»

Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ με Μακρόν για την Ουκρανία – «Μαζική η ανάπτυξη δυνάμεων της»

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν και με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε ο Γενικός Γραμαμτέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για την κατάσταση στα σύνορα της Ουκρανίας και τη συγκέντρωση δυνάμεων από τη Ρωσία.

με ανάρτησή του στο twitter ο Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για «μαζική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας μέσα και γύρω από την Ουκρανία».

«Επιδοκιμάζω την προσωπική του δέσμευση στη διττή προσέγγιση του ΝΑΤΟ για αποτροπή/άμυνα και διάλογο. Η ενότητα του ΝΑΤΟ είναι το κλειδί σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή» προσέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Για την επικοινωνία με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο στενός συντονισμός μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών κυρώσεων».

«Ενημέρωσα την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Οϋρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σχετικά με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική συσσώρευση και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας μέσα και γύρω από την Ουκρανία. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο στενός συντονισμός μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ για τα επόμενα βήματα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών κυρώσεων»

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα από τη Ρωσία, θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση και αυστηρές κυρώσεις.

«Συντονιζόμαστε για τις προετοιμασίες και την απάντηση στη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες.

Αν και ελπίζουμε ακράδαντα ότι μπορεί να βρεθεί μια διπλωματική λύση, οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα από τη Ρωσία θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση και αυστηρές κυρώσεις».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις