Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επικός διάλογος! Πούτιν: “Αυτοί σε ενοχλούν”; Τραμπ: “Ναι αυτοί”! [vid]

Φωτογραφία από YouTube
Φωτογραφία από YouTube

Ένα σπαρταριστό διάλογο μεταξύ των Προέδρων Ρωσίας και ΗΠΑ, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, αντίστοιχα, “έπιασαν” οι δημοσιογράφοι κατά την διάρκεια της πρώτης -διά ζώσης- συνάντησης των δύο ανδρών.

Η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τους αμερικανούς δημοσιογράφους είναι… ας το πούμε ιδιαίτερη. Όταν δεν τους “χρεώνει” για… διασπορά ψευδών ειδήσεων (σ.σ. το περίφημο πια “fake news”) “Καθαρίζω εγώ”!

Αυτό, βέβαια, είναι εν μέρει αλήθεια, ωστόσο αλήθεια είναι και πως ποτέ στο παρελθόν ένας Αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν… Τραμπ. Είναι μια κατηγορία μόνος του και αυτό αποτυπώνεται στη σχέση του με τους δημοσιογράφους.

Αυτή η σχέση δεν έχει περάσει, φυσικά, απαρατήρητη και από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος χάρισε σε όλους μας μια εξαιρετική στιγμή κατά την διάρκεια της συνάντησής τους!

Ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους τα είπαν… τετ α τετ (σ.σ. είχαν συνομιλήσει τέσσερις φορές, αλλά μόνο τηλεφωνικά) και μετά την ιστορική χειραψία, που είχε… κάτι από House of Cards, ο Πούτιν… βγήκε μπροστά για να προστατέψει τον Τραμπ!

Είναι η στιγμή που τα φωτογραφικά φλας πέφτουν “κατά ριπάς” και ο Πούτιν πλησιάζει τον Τραμπ, δείχνοντας (όχι και τόσο διακριτικά) με τον αντίχειρά του τους δημοσιογράφους, που στέκονται απέναντί τους.

Αυτοί είναι που σε ενοχλούν;” ακούγεται να λέει στον Τραμπ, ο οποίος αρχικά δεν καταλαβαίνει την ερώτηση, όμως… όταν την καταλαβαίνει, ένα χαμόγελο ευχαρίστησης σχηματίζεται στο πρόσωπό του και απαντά:

Ναι αυτοί είναι! Έχεις δίκιο γι’ αυτό!”, με τον Πούτιν να κάθεται πίσω στη θέση του γελώντας…

Δείτε το βίντεο

Σημειώνεται, πάντως, πως ήταν αυτή ακριβώς η οικειότητα, αυτό το χαλαρό κλίμα και η γενικότερα “αμυντικογενής” στάση του Τραμπ, που έχει κάνει τους Δημοκρατικούς να βρίσκονται… στα κάγκελα, προσάπτοντας στον αμερικανικό Πρόεδρο πως δεν πίεσε όσο θα έπρεπε τον Πούτιν στην πρώτη τους συνάντηση, ιδιαίτερα όσον αφορά στο “καυτό” ζήτημα του φημολογούμενου ρωσικού “δακτύλου” στις αμερικανικές εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο ηγέτες απλά συμφώνησαν να επικεντρωθούν στη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων, αντί να διαφωνούν για το παρελθόν, με τον Πούτιν να επαναλαμβάνει στον Τραμπ ότι δεν υπήρξε ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Ο Τραμπ μοιάζει απλώς να αποδέχεται τα λεγόμενα του Πούτιν (σ.σ. λες κι απλά ο Ρώσος πρόεδρος θα… παραδέχονταν την εμπλοκή του στην εκλογική νίκη του Τραμπ) και κάπως έτσι οι Δημοκρατικοί και πολλά αμερικανικά ΜΜΕ επικρίνουν ασταμάτητα από χθες τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε