Κόσμος

Επιμένει ο Χαμενεΐ: «Το Ιράν είναι ικανό και έτοιμο να αντιμετωπίσει νέα επίθεση – Θα είμαστε πάντα νικητές»

O Χαμενεΐ χαρακτήρισε το Ισραήλ «καρκινικό όγκο» και είπε ότι οι ΗΠΑ είναι συνεργοί στα εγκλήματα των Ισραηλινών

Νέες απειλές κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ εξαπέλυσε σήμερα (16.07.2025) ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε σχόλια που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Μετά τον 12ημερο πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν, που έληξε μετά το μπαράζ αμερικανικών βομβαρδισμών στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο Αλί Χαμενεΐ υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη παραμένει έτοιμη και ικανή να απαντήσει σε οποιαδήποτε νέα στρατιωτική επίθεση.

O Χαμενεΐ χαρακτήρισε το Ισραήλ «καρκινικό όγκο» και είπε ότι οι ΗΠΑ είναι συνεργοί στα εγκλήματα των Ισραηλινών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το να πολεμάει κανείς τις ΗΠΑ και τον σκύλο τους με λουρί, το Ισραήλ, είναι αξιέπαινο».

 

 

«Το ιρανικό έθνος πέτυχε ένα μεγάλο κατόρθωμα στον πρόσφατο πόλεμο που επιβλήθηκε από τους Σιωνιστές. Αυτό το κατόρθωμα ήταν θέμα αποφασιστικότητας. Το ίδιο το γεγονός ότι ένα έθνος είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τη δύναμη των ΗΠΑ και του σιωνιστικού καθεστώτος έχει εξαιρετικά σημαντική αξία» είπε αρχικά.

 

 

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του Ιράν, η απλή αναφορά του ονόματος των ΗΠΑ φόβιζε τους ανθρώπους, πόσο μάλλον η εμπλοκή σε μια πραγματική αντιπαράθεση μαζί τους. Τώρα το ίδιο έθνος έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν φοβάται τις ΗΠΑ. Αντίθετα, τις τρομάζει και εκτελεί ό,τι επιχειρήσεις μπορεί».

Στο τέλος, ο Χαμενεΐ υπογράμμισε: «Το ιρανικό έθνος δεν θα είναι ποτέ η αδύναμη πλευρά σε κανέναν τομέα και θα είμαστε πάντα στην πλευρά των νικητών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Η «σαρκοφάγος» του Τσερνόμπιλ υπέστη ζημιά μετά από πλήγμα drone – «Έχει χάσει τη βασική λειτουργία περιορισμού της ραδιενέργειας» λέει η ΔΟΑΕ
Ο προστατευτικός θόλος του κατεστραμμένου αντιδραστήρα στο Τσερνόμπιλ, ο οποίος είχε κατασκευαστεί για να αποτρέπει οποιαδήποτε διαρροή ραδιενέργειας, υπέστη ζημιά από drone
Η νέα δομή ασφαλούς περιορισμού (NSC) πάνω από την παλιά σαρκοφάγος που καλύπτει τον κατεστραμμένο τέταρτο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ
Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα
Η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ παρουσιάζει μια ταυτοτική και παρεμβατική προσέγγιση που αναστατώνει την Ευρώπη, αναδιαμορφώνει το δυτικό ημισφαίριο και δοκιμάζει τη διεθνή τάξη
Ντόναλντ Τραμπ