Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Επιθέσεις στις Βρυξέλλες – Μαρτυρίες Ελλήνων για το μακελειό: “Έτρεχαν αιμόφυρτοι και έκλαιγαν”

Επιθέσεις στις Βρυξέλλες – Μαρτυρίες Ελλήνων για το μακελειό: “Έτρεχαν αιμόφυρτοι και έκλαιγαν”

Εικόνα απόλυτου χάους μετά το αιματοκύλισμα δίνουν Έλληνες που ζουν στις Βρυξέλλες. Μιλώντας στο Newsit περιέγραψαν πώς έζησαν τις στιγμές του διπλού χτυπήματος στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους.

“Πήγαινα λίγο μετά τις 9 στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Πέρασα έξω από τον σταθμό μετρό στο Μάλμπεκ. Υπήρχε μεγάλη αναστάτωση. Είδα πολύ κόσμο να βγαίνει και κάποιες γυναίκες με αίματα στο πρόσωπό τους. Ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπαν ότι έγινε βομβιστική επίθεση στο εσωτερικό του σταθμού”, δηλωσε στο Newsit ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. “Ρώτησα τι συνέβη καθώς έβλεπα τον κόσμο μέσα στον πανικό. Αμέσως ήρθαν ασθενοφόρα και αστυνομία και εγώ γύρισα προφανώς στο σπίτι μου, θεωρώντας πως θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα”.

Ο υπάλληλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ενημερώθηκε για το μακελειό από τα social media. “Είδα τι συνέβη από τα social media. Είμαστε σχετικά κοντά. Έχουν δωσει εντολή να μην πατάει κανείς στο αεροδρόμιο. Έχουν σταματήσει όλα. Το τραμ, το μετρό. Έχουν βάλει στο 4ο επίπεδο συναγερμού και ασφαλείας όλη τη χώρα, όπως είχαν κάνει και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για Έλληνες τραυματίες η νεκρούς. Το μετρό είναι στο ένα χιλιόμετρο από εδώ που βρίσκομαι. Δεν άκουσα τις εκρήξεις”, δήλωσε ο Γιώργος Καρατσουμπιάνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε