Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επιθέσεις χάκερς: Ακόμα ”μπλοκαρισμένες” πολλές επιχειρήσεις

Επιθέσεις χάκερς: Ακόμα ”μπλοκαρισμένες” πολλές επιχειρήσεις

Εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στα συστήματά τους επιχειρήσεις οι οποίες δέχτηκαν επιθέσεις από χάκερς τον προηγούμενο μήνα. Το κύμα των ”κυβερνοεπιθέσεων”, στις οποίες χρησιμοποιήθηκε μια παραλλαγή του κακόβουλου λογισμικού Petya, ξεκίνησαν στις 27 Ιουνίου από την Ουκρανία και με ταχύτατους ρυθμούς εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, επηρεάζοντας μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς. 

Ένας ερευνητής σε θέματα κυβερνοασφάλειας δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ότι δύο μεγάλα αμερικανικά νοσοκομεία αντιμετώπιζαν ακόμα προβλήματα, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι η κατάσταση είναι «ανησυχητική».

Ορισμένες από τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένης της Mondelez International και του ομίλου καταναλωτικών αγαθών Reckitt Benckiser, προβλέπουν ότι οι επιθέσεις θα έχουν επιπτώσεις στις πωλήσεις τους.

«Από τη μία πλευρά, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες εξακολουθούν να βιώνουν τον αντίκτυπο των επιθέσεων και να προσπαθούν να επαναφέρουν τα συστήματά τους», δήλωσε στο BBC o ερευνητής σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, Κέβιν Μπόμοντ. «Από την άλλη πλευρά, είναι καλό που βλέπουμε ότι ορισμένες επιχειρήσεις δεν διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Πηγή: ΑΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε