Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Drones αναχαιτίζονται πάνω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Drones αναχαιτίζονται πάνω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ

Στην Ιερουσαλήμ, στο Όρος του Ναού αλλά και στο Τελ Αβιβ, στην Κνεσέτ, έφτασαν τα drones που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ. Αλλά το Iron Dome και η ισραηλινή αεράμυνα «απέκρουσαν» τις επιθέσεις.

Η στιγμή που τα drones του Ιράν εμφανίζονται πάνω από το Όρος του Ναού, όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ και αναχαιτίζονται από το Ισραήλ έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Είναι ένα από τα πολλά βίντεο που έχουν ανέβει στα social media και δείχνουν τη στιγμή που τα ιρανικά drones αναχαιτίζονται από το ισραηλινό σύστημα άμυνας.

Ο ουρανός είναι γεμάτος μικρές λάμψεις, μόνο που είναι τα «όπλα» που έστειλε το Ιράν στο Ισραήλ για να «εκδικηθεί» για την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο της χώρας στη Δαμασκό.

Τα ιρανικά drones δεν έφτασαν μόνο πάνω από το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ αλλά και πάνω από το κτίριο της Κνεσέτ (ισραηλινή Βουλή) αλλά κι εκεί αναχαιτίστηκαν επίσης.

Η στιγμή του ταυτόχρονου χτυπήματος προς το Ισραήλ: Εκτόξευση πυραύλων από Υεμένη και drone από Ιράν

 

 

 

 

Υπάρχουν επίσης βίντεο που φέρονται να δείχνουν τη στιγμή που βαλλιστικός πύραυλος χτυπά στην έρημο της Νεγκέβ, όπου βρίσκεται αεροπορική βάση του Ισραήλ.

 

Το Ισραήλ σχεδιάζει «σημαντική απάντηση» στην πρωτοφανή ιρανική επίθεση, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV επικαλούμενο υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μην πάνε για ύπνο ώστε να δουν τι θα γίνει!

Με την κατάσταση να κλιμακώνεται επικίνδυνα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ συνέστησε σε όλο το προσωπικό της στη χώρα να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκεται και μέχρι νεοτέρας.

«Αντιδρώντας σε συμβάντα και χωρίς προειδοποίηση, η πρεσβεία (…) ενδέχεται να προχωρήσει στην επιβολή περαιτέρω περιορισμών ή να απαγορεύσει σε υπαλλήλους της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους να μετακινούνται σε ορισμένους τομείς του Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένης της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ) και της Δυτικής Όχθης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της διπλωματικής αποστολής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις