Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση με drone-καμικάζι στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών του Κιέβου – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Επίθεση με drone-καμικάζι στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών του Κιέβου – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα, σε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ενός πολυώροφου κτιρίου στο Κίεβο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολλά τέτοια τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη-«καμικάζι» έπληξαν ένα κτίριο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, στα βορειοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι διασώστες ανέσυραν τουλάχιστον έναν νεκρό, που φορούσε στρατιωτική στολή, από το επταώροφο κτίριο απ’ όπου υψωνόταν ακόμη καπνός.

Στρατιώτες που βρίσκονταν στο σημείο είπαν ότι επρόκειτο για επίθεση με ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ένα εκ των οποίων καταρρίφθηκε.

Τα συντρίμμια του, δυο μεταλλικά κομμάτια μήκους περίπου ενός μέτρου, ήταν ορατά στο έδαφος, κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Ένας αξιωματικός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, που ρωτήθηκε επί τόπου, είπε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε με αεροπλάνα τύπου Orlan και ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ προκλήθηκε και πυρκαγιά.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία για τους τρεις νεκρούς. «Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν», διαβεβαίωσε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και αύριο το πρωί στο Κίεβο έχει επιβληθεί καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε πυραυλικό πλήγμα εναντίον ενός εμπορικού κέντρου όπου, σύμφωνα με τη Μόσχα, φυλάσσονταν όπλα και πυρομαχικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις