Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση στην Γερμανία: Ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα οι δράστες – Δυο νεκροί

Επίθεση στην Γερμανία: Ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα οι δράστες – Δυο νεκροί

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ένας από τους δράστες πυροβολεί.
Η επίθεση έγινε κοντά σε εβραϊκή συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας.
Τα μέτρα ασφαλείας έσωσαν 80 άτομα που ήταν μέσα στην Συναγωγή.

Ντυμένοι με στρατιωτικά ρούχα και έτοιμοι για μάχη δυο ή και περισσότεροι δράστες αιματοκύλισαν την πόλη Χάλε της Γερμανίας. Η επίθεση έγινε έξω από Συναγωγή και οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή είναι συγκλονιστικές. Οι νεκροί είναι δυο και όπως όλα δείχνουν οι ένοπλοι ήταν αποφασισμένοι για όλα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media αλλά και μεταδίδουν γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα είναι σοκαριστικές. Ένα βίντεο δείχνει έναν από τους δράστες να έχει βγει από το αυτοκίνητο και να πυροβολεί αδιακρίτως. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν έναν άνδρα επίσης ντυμένο με στρατιωτικά ρούχα να σημαδεύει και να πυροβολεί.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στην Mitteldeutsche Zeitung ότι η επίθεση έγινε έξω από τούρκικο εστιατόριο και έπεσαν και πυροβολισμοί μέσα από αυτοκίνητο. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι έχει συλλάβει ένα άτομο ενώ οι συνεργοί του ακόμα αναζητούνται αφού διέφυγαν με αυτοκίνητο. Στο μεταξύ, και δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς αναφέρθηκε στο Λάντσμπεργκ, προάστιο του Χάλε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που γίνεται μέσα σε λίγες ημέρες με άρωμα τρομοκρατίας στην Γερμανία. Η επίθεση έγινε κοντά σε Συναγωγή κοντά σε εβραϊκό νεκροταφείο στην πόλη Χάλε.

Δείτε χάρτη της περιοχής

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πέταξαν και χειροβομβίδα σε εβραϊκό νεκροταφείο. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι η πιο ιερή ημέρα για τους εβραίους είναι το λεγόμενο Γιομ Κιπούρ.

Το αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική επίθεση

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε ένα διαδικαστικό βήμα που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας δείχνει πιθανή διασύνδεση της επίθεσης με την τρομοκρατία.
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ενέργεια αυτή δικαιολογείται «από την ιδιαίτερη σημασία της υπόθεσης» που αφορά «βίαια εγκλήματα που πλήττουν την εσωτερική ασφάλεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».
Στο μεταξύ, αξιωματούχος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας δήλωσε πως οι δράστες του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στη Χάλε επιχείρησαν να εισδύσουν σε μια συναγωγή όπου βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι, αλλά αποτράπηκαν από τα μέτρα ασφαλείας.
Τα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο του χώρου λατρείας «επέτρεψαν να αποτραπεί η επίθεση» δήλωσε ο Μαξ Πιβορόζκι στο Spiegel, διευκρινίζοντας πως «70 έως 80 άτομα» βρίσκονταν στο εσωτερικό για τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χάλε», ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter. «Σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί. Οι φερόμενοι ως δράστες διέφυγαν με ένα όχημα. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες και ζητούμε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους». Η γερμανική υπηρεσία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανέφερε πως ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Χάλε έχει κλείσει.

Την είδηση για τους δύο νεκρούς επιβεβαιώνει και η τοπική αστυνομία, η οποία κάνει έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Δείτε εικόνες από το σημείο της επίθεσης

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις