Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Επίθεση στην Μασσαλία: Δεν είχε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις ο δράστης

Μασσαλία

Δεν φαίνεται να είχε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις ο άνδρας από την Τυνησία που την περασμένη Κυριακή (01.10.2017) σκότωσε δύο κοπέλες μπροστά στον σταθμό Σαν Σαρλ στην Μασσαλία.

Όπως ανακοίνωσε ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Γιούσεφ Σαχέντ ο 29χρονος που σκόρπισε τον τρόμο στην Μασσαλία δεν είχε σύνδεση με την τρομοκρατία.

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, δεν έχουμε σήμερα πραγματικά συνδέσεις ή απόδειξη που να τεκμηριώνει όταν το πρόσωπο αυτό ήταν στην Τυνησία, σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή στο ISIS» .

Αμέσως μετά την επίθεση την ευθύνη ανέλαβε με ανακοίνωσή του το “Ισλαμικό Κράτος”. Μια ανάληψη ευθύνης που όμως προκάλεσε αμέσως ερωτήματα.

Ο Σαχέντ είχε συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του Εντουάρ Φιλίπ για το θέμα αυτό.

«Είμαστε επίσης σοκαρισμένοι στην Τυνησία επειδή κι εμείς ήμασταν θύματα τριών τρομοκρατικών επιθέσεων το 2015», είπε ακόμη ο Σαχέντ, αναφερόμενος σε τρεις τζιχαντιστικές επιθέσεις που προκάλεσαν 72 θανάτους εκείνη τη χρονιά στη χώρα.

Στην Τυνησία, συγγενείς του δράστη δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να καταλάβουν τι μπορεί να ώθησε σε αυτή την πράξη. Τον περιγράφουν ως χρόνιο χρήστη ναρκωτικών αλλά όχι ως ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Νουρεντίν, ο 29χρονος είχε φύγει από την Τυνησία σε ηλικία 17 ετών, αλλά επέστρεφε τακτικά από την Ευρώπη για να συναντηθεί με την οικογένειά του στην Μπιζέρτα (βόρεια Τυνησία).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις