Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση στο Λονδίνο: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Επίθεση στο Λονδίνο: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Ανοιχτό άφησε η Βρετανική αστυνομία το ενδεχόμενο η επίθεση στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας στο Λονδίνο το απόγευμα του Σαββάτου (07.10.2017), να συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία στο Λονδίνο αναφέρει ότι δεν αποκλείει κανένα σενάριο, αντικρούοντας προηγούμενη δήλωση ότι το περιστατικό προς το παρόν δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό.

Εκπρόσωπος τύπου των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής μονάδας διερευνούν κι αξιολογούν το περιστατικό.

Συνέλαβαν τον δράστη

Την ίδια ώρα ο δράστης συνελήφθη, αφού πρώτα είχε προκαλέσει πανικό πέφτοντας με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς. Το περιστατικό συνέβη στις 14.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε πανικό.

«Βρισκόμουν κοντά στον σταθμό του μετρό του Νοτίου Κένσινγκτον, υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί. Κατόπιν, ξαφνικά, ένας αστυνομικός φώναξε στον κόσμο να τρέξει μακριά. Όλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, πολλοί φώναζαν» περιέγραψε ο Λέοναρντ, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το συμβάν και παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.

Από την πλευρά του, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη έξω από τους χώρους του, ενώ συνεργάζεται με την αστυνομία.

Πολλοί πεζοί τραυματίστηκαν χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν κάποιος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/916667620845346816

https://twitter.com/pgreenfielduk/status/916661584365326336

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις