Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίθεση στο Λονδίνο: Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων [pics]

Επίθεση στο Λονδίνο: Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων [pics]

Συγκλονίζουν οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων του μακελάρη του Λονδίνου. Μία μάνα που δεν πρόλαβε να “αποχαιρετήσει” τα παιδιά της, ένας πατέρας και σύζυγος που οι διακοπές του έμελλαν να είναι το τελευταίο του ταξίδι και ένας αστυνομικός ήρωας που έπεσε νεκρός στην προσπάθεια του να σταμάτησει τη δολοφονική μανία του 52χρονου Χαλίντ Μασούντ.

Ο ήρωας αστυνομικός που “θυσιάστηκε” για να σταματήσει τον μακελάρη

Ο Keith Palmer, που είχε σώσει τη ζωή συναδέλφου του μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα, έπεσε νεκρός μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον μακελάρη του Λονδίνου έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Με 15 χρόνια προϋπηρεσίας, ο Keith Palmer δεν ήταν η πρώτη φορά που ενήργησε ως ήρωας. Η πρώην αξιωματικός Nina από το Orpington, στο νότιο Λονδίνο, μίλησε στο ραδιόφωνο LBC και αποκάλυψε την εκπληκτική ιστορία του.

Επίθεση στο Λονδίνο: Η φωτογραφία που έγινε viral μεταξύ ακροδεξιών [pics]

“Τον ήξερα πολύ καλά. Μου έσωσε τη ζωή στην πραγματικότητα. Οπότε ήθελα να μιλήσω και να γνωρίσουν όλοι πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν. Ήμουν αστυνομικός το 2007 και είχα ένα τροχαίο ενώ βρισκόμουν στο καθήκον. Ήταν ένας από τους αστυνομικούς που μου έσωσαν τη ζωή. Του χρωστάω τα πάντα. Ήταν ένας θαυμάσιος πατέρας και υπέροχος σύζυγος”, τόνισε η Nina που αποσύρθηκε μετά το τροχαίο ατύχημα.

“Ήταν διασκεδαστικός και νοιαζόταν. Ξέρω ότι κάθε φορά που κάποιος φεύγει από τη ζωή λένε πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν αλλά πράγματι ήταν. Νοιαζόταν για αυτό που έκανε, για τη δουλειά του. Δεν έκανε απλά τη δουλειά του για να πληρώνεται. Νοιαζόταν πραγματικά για τους ανθρώπους. Ήταν υπέροχος άνθρωπος και θα λείψει σε πολλούς”.

Ο πολιτικός James Cleverly αποκάλυψε ότι υπηρέτησε μαζί με τον Keith Palmer στον στρατό, σημειώνοντας στο twitter πως τον γνώριζε 25 χρόνια. “Είχαμε υπηρετήσει μαζί στο βασιλικό πυροβολικό πριν γίνει αστυνομικός. Ένας υπέροχος άντρας, φίλος. Είμαι συντετριμμένος. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του. Ένας γενναίος άντρας”.

Αυτός είναι ο μακελάρης που πλημμύρισε με αίμα το Λονδίνο

“Ήταν κάποιος που έφυγε για τη δουλειά σήμερα και περίμενε να γυρίσει σπίτι για να τελειώσει τη βάρδιά του και είχε κάθε δικαίωμα να περιμένει να συμβεί αυτό”, τόνισε ο top αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής της Scotland Yard Mark Rowley.

Ο επικεφαλής αστυνομικός του τμήματος στο Greater Manchester Ian Hopkins έγραψε πως “δολοφονήθηκε βάναυσα σήμερα ενώ εκτελούσε το καθήκον του και συνέβαλε στην προστασία του Κοινοβουλίου και της προστασίας της πατρίδας μας”.

Δεν είδα για τελευταία φορά τα παιδιά της

Στον δρόμο για το σχολείο των παιδιών της την συνάντησε ο θάνατος. Ο θάνατος ο αναπάντεχος, ο βίαιος. Η 43χρονη φιλόλογος Aysha Frade, είναι ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Πήγαινε να πάρει τις κόρες της 8 και 11 χρονών από το σχολείο. Περπατούσε ανυποψίαστη στην γέφυρα του Westminster όπως τόσοι άλλοι. Και τα παιδιά της δεν θα την ξαναδούν. Ο μακελάρης του Λονδίνου της έκοψε το νήμα της ζωής στο όνομα του μίσους.

Επίθεση στο Λονδίνο: Η γυναίκα που “έδωσε” τον μακελάρη [pic]

Σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες, η Aysha Frade έχει καταγωγή από την Ισπανία από ένα χωριό κοντά στην Λα Κορούνια. Γεννήθηκε στην Βρετανία και ο σύζυγός της έχει ρίζες από την Πορτογαλία. Οι αδερφές της ζουν στην Ισπανία και πριν παντρευτεί το όνομά της ήταν Aysha Ahmet Caldelas.

Τα 25 χρόνια της κοινής πορείας που… τέλειωσε απότομα

Ο 54χρονος πατέρας από τη Γιούτα Kurt Cochran, ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, έκανε περιοδεία στην Ευρώπη με τη συζυγό του για να γιορτάσουν την 25η επέτειο γάμου τους.

Το ζευγάρι ήταν το πρώτο που χτύπησε ο τρομοκράτης με το αυτοκίνητό του στη γέφυρα του Westminster, με τον 54χρονο να πετάγεται από τη γέφυρα και την 46χρονη σύζυγό του να αναρρώνει στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι και πλευρά. Αυτή ήταν η τελευταία ημέρα των “ονειρικών διακοπών” τους.

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο Τραμπ “αποχαιρέτησε” έναν σπουδαίο Αμερικανό

Η σοκαρισμένη οικογένειά τους επιβεβαίωσε πως το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. “Η οικογένειά μας είναι συντετριμμένη μετά τον θάνατο του Kurt W. Cochran που ήταν θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Ο Kurt ήταν ένας καλός άνθρωπος και στοργικός σύζυγος για την κόρη και αδερφή μας Melissa. Ήταν στην Ευρώπη για να γιορτάσουν την 25η επέτειο γάμου τους και είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την Πέμπτη”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωση η οικογένεια της Melissa.

“Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης που νοιάστηκε για αυτούς και ζητάμε τις προσευχές σας εκ μέρους της Melissa και της οικογένειάς μας. Ο Kurt θα μας λείψει πολύ και ζητάμε να σεβαστείτε την οικογένεια αυτές τις δύκολες ώρες πένθους και ενώ η Melissa αναρρώνει από τα τραύματά της”, τόνισε ο αδερφός της.

Πήδηξε στον Τάμεση για να γλιτώσει

Η 29χρονη Άντρεα Κριστέα είναι η γυναίκα που βρισκόταν στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης. Η νεαρή Ρουμάνα, που βρισκόταν στο Λονδίνο με τον αρραβωνιαστικό της για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του, έπεσε στον Τάμεση και ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη.

Αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η 29χρονη βούτηξε από τη γέφυρα στο ποτάμι για να σωθεί από την φονική πορεία του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο δράστης και έπεσε πάνω στο πλήθος στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ ή χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο και βρέθηκε στο νερό, το θέμα είναι πως η νεαρή γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Η στιγμή της επίθεσης στη γέφυρα που οδηγεί στη Βουλή και η πτώση της γυναίκας στον Τάμεση έχουν καταγραφεί σε ένα σοκαριστικό video. Φαίνεται η στιγμή που ο δράστης μπαίνει στη γέφυρα, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και αυξάνει την ταχύτητά του για να παρασύρει τους πεζούς.

Δείτε το εδώ

Η νεαρή Ρουμάνα αρχιτέκτονας και ο αρραβωνιαστικός της Αντρέι Μπουρνάζ, βρίσκονταν στο Λονδίνο για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του, που είναι αύριο 24 Μαρτίου. Ο Μπουρνάζ έχει επίσης τραυματιστεί, καθώς έσπασε το πόδι του.

Ο Μάικλ Αδάμου, ελληνικής καταγωγής 25χρονος οδηγός λεωφορείου ήταν από τους αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης. Εκείνος είπε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος είχε πηδήξει στον Τάμεση κατά την επίθεση. «Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν δυο άψυχα σώματα στο δρόμο», είπε.

«Άκουσα έναν άνδρα να έρχεται τρέχοντας από πίσω μου και να φωνάζει πως η γυναίκα του έπεσε στο ποτάμι για να αποφύγει να τη χτυπήσει το αυτοκίνητο», τόνισε.

Η 29χρονη Ρουμάνα εντοπίστηκε ζωντανή αλλά βαρύτατα τραυματισμένη στα νερά του Τάμεση από άνδρες του λιμενικού και ανασύρθηκε προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε