Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Επίθεση στο Μόναχο – Όλες οι ειδήσεις live

Επίθεση στο Μόναχο – Όλες οι ειδήσεις live

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία από την είδηση πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο “Olympia”, στο Μόναχο. Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας έχουν επεκταθεί σε πολλά σημεία στο Μόναχο, και οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στο δρόμο.

Το newsit.gr σε συνεχή ενημέρωση, σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο Μόναχο τγης Γερμανίας μετά την επίθεση που σημειώθηκε αργά το απόγευμα. Μία εβδομάδα μετά την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας, μία νέα τρομοκρατική επίθεση, όπως όλα δείχνουν, σημειώθηκε στην καρδιά της Γερμανίας, στο Μόναχο. Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 10 τραυματίστηκαν, ενώ η τοπική εφημερίδα Muencher Abendzeitung κάνει λόγο για 15 νεκρούς. Την ίδια στιγμή, αστυνομικές πηγές αναφέρουν σε γερμανικά Μέσα ενημέρωσης ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις.

Η Bild αναφέρει πως από την επίθεση στο Μόναχο υπάρχουν τραυματίες από τα πυρά του δράστη, ο οποίος διέφυγε με κατεύθυνση προς το μετρό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το περιστατικό στο Μόναχο φαίνεται να έγινε μέσα σε φαρμακείο του εμπορικού κέντρου. Την ίδια ώρα το γερμανικό BR24 αναφέρει πως το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε καφετέρια του εμπορικού κέντρου, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Όλα τα μέσα μεταφοράς στο Μόναχο έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ η Αστυνομία συστήνει στους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους εάν δεν είναι απόλυτη ανάγκη. Την ίδια στιγμή καλεί τους πολίτες να μην δημοσιεύουν στο ίντερνετ φωτογραφίες από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ.

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη τη Γερμανία από την επίθεση από άγνωστους που δέχεται τις τελευταίες ώρες το Μόναχο. Σε ένα βίντεο που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ένας άντρας να στέκεται μπροστά από την πόρτα ενός fast food. Ξαφνικά ο κόσμος τριγύρω του αρχίζει και τρέχει αφού τον βλέπουν να κρατάει ένα όπλο. Τότε αυτός αρχίσει και πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον τους. Δείτε εδώ το βίντεο.

Μία Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στο Μόναχο περιγράφει στην ΕΡΤ πως έζησε την επίθεση με πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο. Η Ρ. Ακριτίδου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: “Ήμουν με τον πατέρα μου και την αδερφή μου. Προχωρούσαμε να πάμε σε ένα μαγαζί, μέσα στο εμπορικό κέντρο. Κι εκείνη την ώρα βλέπουμε ότι το μαγαζί κατεβάζει ρολά, και είδαμε κόσμο να τρέχει και αρχίσαμε να τρέχουμε και εμείς. Ακούσαμε 4-5 πυροβολισμούς.
Υπήρχε πανικός, αλλά επειδή ήμασταν κοντά στην έξοδο, βγήκαμε γρήγορα. Δεν είδαμε τραυματίες, ακούσαμε μόνο τους πυροβολισμούς. Πήγαμε στο γκαράζ, κρυφτήκαμε πίσω από άλλα αυτοκίνητα και μετά μπήκαμε στο αυτοκίνητό μας για να φύγουμε. Δείτε εδώ το βίντεο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε