Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση στο Παρίσι: Ο δολοφόνος της 12χρονης πάσχει από παράνοια

Επίθεση στο Παρίσι: Ο δολοφόνος της 12χρονης  πάσχει από παράνοια

Ο άνδρας που εσκεμμένα έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω στους θαμώνες μιας πιτσαρίας στα περίχωρα του Παρισιού είπε στους ανακριτές ότι έχει ιστορικό κατάχρησης φαρμακευτικών ουσιών και ότι θέλει να οδηγηθεί στην φυλακή ώστε να είναι ασφαλής, δήλωσε σήμερα Γάλλος εισαγγελέας.

Ένα 12χρονο κορίτσι σκοτώθηκε και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό στο Σετ Σορ, ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Ερίκ ντε Βαλροζέ επανέλαβε ότι αποκλείει την τρομοκρατία ως το κίνητρο του δράστη. μΟ ντε Βαλροζέ περιέγραψε ότι ο 32χρονος άνδρας έλεγε συχνά ασυναρτησίες, μιλούσε ακατάληπτα, ενώ οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις των ανακριτών ήταν αντιφατικές.

«Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης έδωσε την εντύπωση ότι πάσχει από οξεία παράνοια, καθώς επαναλάμβανε ότι νιώθει πως τον ακολουθούν συνεχώς, τον καταδιώκει η αστυνομία» σημείωσε ο εισαγγελέας σε μια ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

Ο άνδρας αναμένεται αργότερα να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο ντε Βαλροζέ είπε επιπλέον ότι ο άνδρας αποκάλυψε στις αρχές ότι έχει κάνει κατάχρηση φαρμακευτικών σκευασμάτων από την ηλικία των 9 ετών και είχε καταναλώσει μια τεράστια ποσότητα φαρμάκων μία ημέρα προτού εισβάλει με το όχημά του στην πιτσαρία.

«Μας είπε ότι εάν διέπραττε μια ενέργεια που θα είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην φυλακή τότε θα ήταν ασφαλής» πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις