Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επίθεση στο Παρίσι: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας! Ο νεκρός αστυνομικός φρουρούσε το Μπατακλάν

Επίθεση στο Παρίσι: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας! Ο νεκρός αστυνομικός φρουρούσε το Μπατακλάν

Οι αρχές αποκάλυψαν την ταυτότητα του 37χρονου αστυνομικού που έπεσε νεκρός από πυρά τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο 37χρονος Xavier Jugele που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Karim Cheurfi στα Ηλύσια Πεδία είχε πει “όχι στους τρομοκράτες” ένα χρόνο μετά το αιματηρό μακελειό με 130 νεκρούς στο Παρίσι, φρουρώντας το Μπατακλάν στο reopening.

Ο Xavier Jugele δέχτηκε τα πυρά του 39χρονου εξτρεμιστή Karim Cheurfi που πυροβολούσε αδιακρίτως εναντίον 3 αστυνομικών το βράδυ της Πέμπτης. Ήταν υπερήφανος υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και διαμαρτυρήθηκε έντονα στην απαγόρευση της Ρωσίας για ομοφυλοφιλική προπαγάνδα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Σε λίγες εβδομάδες από τον τραγικό θάνατό του θα εγκατέλειπε το πόστο του. Είχε βγει για ποτό με συναδέλφους του για να τους αποχαιρετήσει επειδή θα εντασσόταν στη Δικαστική Αστυνομία. Τον επόμενο μήνα θα γιόρταζε τα 38α γενέθλιά του. Ο Jugele βρισκόταν στο reopening του Μπατακλάν τον Νοέμβριο ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις με 130 νεκρούς στο Παρίσι. Είχε μάλιστα δηλώσει στο περιοδικό People πως βρισκόταν εκεί για να πει “όχι στους τρομοκράτες”.

“Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Χαίρομαι που το Μπατακλάν ανοίγει ξανά. Είναι συμβολικό. Είμαστε εδώ απόψε ως μάρτυρες. Εδώ για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Αυτή η συναυλία θα γιορτάσει τη ζωή. Να πούμε όχι στους τρομοκράτες. Δεν φαίνεται παράξενο, αλλά σημαντικό. Συμβολικό”, δήλωνε τότε για τη συναυλία του Στινγκ που σηματοδότησε την επανέναρξη του Μπατακλάν.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε