Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Ξεκίνησε η επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Ξεκίνησε η επιχείρηση «Αληθινή Υπόσχεση» – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλης κλίμακας επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με drones αλλά και πυραύλους Κρουζ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (ώρα 01.20) τα πρώτα drones έφτασαν στο Ισραήλ κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά μεταδίδεται μέσω βίντεο στα social media. 

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ το Ιράν εξαπέλυσε 100 drones και πυραύλους Cruise κατά του Ισραήλ με ορισμένους να έχουν καταρριφθεί επάνω από την Συρία και την Ιορδανία.

Η επίθεση την οποία έχει ονομάσει το Ιράν «Αληθινή Υπόσχεση», είναι σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης μόνο η αρχή.

Ήδη η ιρανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ ανακοίνωσε στην ουσία την λήξη της επίθεσης προειδοποιώντας όμως ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή ήταν μια επίδειξη δύναμης. 

Εκρήξεις ακούγονται έως και αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές του Ισραήλ με τα περισσότερα εχθρικά drones και τους πυραύλους να αποκρούονται από το Iron Dome. 

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα και ενώ είναι σε διαρκή συνεδρίαση το πολεμικό συμβούλιο υπό τον Νετανιάχου ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει «σημαντική απάντηση» στην πρωτοφανή ιρανική επίθεση.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο live blogging του newsit.gr 

Start Your Live Blogging 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις