Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επιχείρηση σύλληψης μέσα στο σπίτι του καταγγέλλει ο Γκουαϊδό

Επιχείρηση σύλληψης μέσα στο σπίτι του καταγγέλλει ο Γκουαϊδό
φωτογραφία: Reuters

Για επιχείρηση σύλληψής του μέσα στο σπίτι του από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Μαδούρο καταγγέλλει ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Χουάν Γκουαϊδό κατήγγειλε ότι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις επισκέφτηκαν το σπίτι της οικογένειάς του, αναζητώντας τη σύζυγό του.

“Θα σας καταστήσω υπεύθυνους για κάθε εκφοβισμό του παιδιού μου, που είναι μόλις 20 μηνών”, είπε στο τέλος μιας δημόσιας εκδήλωσης ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός “πρόεδρος” της Βενεζουέλας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, στη θέση του Νικολάς Μαδούρο.

Έπειτα, έφυγε για το σπίτι του, ζητώντας από διπλωμάτες να τον συνοδεύσουν.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν “σοβαρές συνέπειες” στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μαδούρο προκαλέσει κακό στον Γκουαϊδό.

https://twitter.com/TORMENTA45ISR/status/1091028769266114561

Βενεζουέλα: Απελευθερώθηκαν οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι

Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν επί 48 ώρες από τις αρχές της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη (31.1.2019) στο Twitter η πρεσβεία της Γαλλίας και ο εργοδότης τους.

Ο Πιερ Καγιέ και ο Μπατίστ ντε Μονστιέρ, “ανακουφισμένοι και κάπως κουρασμένοι”, είναι καλά στην υγεία τους και θα φύγουν από τη Βενεζουέλα εντός των επόμενων ωρών, διευκρίνισε ο πρεσβευτής Ρομέν Ναντάλ, αναρτώντας και δύο φωτογραφίες των δημοσιογράφων.

https://twitter.com/CMM_noticias/status/1091028771166134272

“Είμαι ευτυχής που σας ανακοινώνω ότι ο Μπατίστ ντε Μονστιέρ και ο Πιερ Καγιέ απελευθερώθηκαν και θα επιστρέψουν σύντομα στο Παρίσι” ανέφεραν από την πλευρά τους οι παραγωγοί της εκπομπής “Quotidien” που μεταδίδεται από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TMC.

Οι δύο ρεπόρτερ πήγαν στη Βενεζουέλα για να καλύψουν τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα. Συνελήφθησαν την Τρίτη (29.1.2019), ενώ τραβούσαν βίντεο έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

Είναι άγνωστο προς το παρόν πού βρίσκεται ο παραγωγός τους στη Βενεζουέλα, Ρολάντο Ροντρίγκες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις