Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Επτά νεκροί από κορονοϊό σε 24 ώρες στην Σεβρία και εκατοντάδες κρούσματα

κορονοϊό

Η χειρότερη μέρα καταγράφηκε σήμερα στη Σερβία όσον αφορά τους θανάτους από τον κορονοϊό. Όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέληξαν εφτά ασθενείς.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό έφτασε τους 23. Επιβεβαιώθηκαν επίσης 115 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στα 900 τον συνολικό αριθμό των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον Covid-19. Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι επιδημιολόγοι που διαχειρίζονται την κρίση δεν δέχθηκαν ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των νέων στοιχείων.

Τι σκέφτεται η Σερβία για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση της Σερβίας εξετάζει τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας. Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβληθεί γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας για όλο το εικοσιτετράωρο. Εν τω μεταξύ, άλλες δύο προσωρινές νοσοκομειακές δομές άρχισαν να δημιουργούνται στο Βελιγράδι. Πρόκειται για τα κλειστά στάδια «Belgrade Arena» και το στάδιο «Pionir» τα οποία ο στρατός άρχισε να διαμορφώνει κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομεία εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου που διαθέτει 3.000 κλίνες άρχισε από χθες να χρησιμοποιείται και ήδη νοσηλεύονται στη δομή αυτή 55 ασθενείς που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα. Ανάλογες προσωρινές νοσοκομειακές δομές έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις τις Σερβίας. Επίσης, όλες οι φοιτητικές και μαθητικές εστίες στη χώρα άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως χώροι διαμονής όλων των επαναπατρισθέντων υπηκόων της Σερβίας οι οποίοι τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 28 ημερών όταν εισέλθουν στη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις