Κόσμος

Επτά νεκροί από κορονοϊό σε 24 ώρες στην Σεβρία και εκατοντάδες κρούσματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η χειρότερη μέρα καταγράφηκε σήμερα στη Σερβία όσον αφορά τους θανάτους από τον κορονοϊό. Όπως αναφέρθηκε στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέληξαν εφτά ασθενείς.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό έφτασε τους 23. Επιβεβαιώθηκαν επίσης 115 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας στα 900 τον συνολικό αριθμό των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον Covid-19. Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι οι επιδημιολόγοι που διαχειρίζονται την κρίση δεν δέχθηκαν ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησαν μετά την ανακοίνωση των νέων στοιχείων.

Τι σκέφτεται η Σερβία για τον κορονοϊό

Η κυβέρνηση της Σερβίας εξετάζει τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας. Όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιβληθεί γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας για όλο το εικοσιτετράωρο. Εν τω μεταξύ, άλλες δύο προσωρινές νοσοκομειακές δομές άρχισαν να δημιουργούνται στο Βελιγράδι. Πρόκειται για τα κλειστά στάδια «Belgrade Arena» και το στάδιο «Pionir» τα οποία ο στρατός άρχισε να διαμορφώνει κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομεία εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου που διαθέτει 3.000 κλίνες άρχισε από χθες να χρησιμοποιείται και ήδη νοσηλεύονται στη δομή αυτή 55 ασθενείς που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα. Ανάλογες προσωρινές νοσοκομειακές δομές έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις τις Σερβίας. Επίσης, όλες οι φοιτητικές και μαθητικές εστίες στη χώρα άρχισαν να χρησιμοποιούνται ως χώροι διαμονής όλων των επαναπατρισθέντων υπηκόων της Σερβίας οι οποίοι τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 28 ημερών όταν εισέλθουν στη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 8
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας