Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρευνα: Αυτές είναι οι 3 ακριβότερες πόλεις στον πλανήτη!

Έρευνα: Αυτές είναι οι 3 ακριβότερες πόλεις στον πλανήτη!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ και γι’ άλλη μια φορά η Σιγκαπούρη είναι οι 3 ακριβότερες πόλεις για να ζει κανείς, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη, διαπίστωσε ότι οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας και οι μεταφορές αυξάνουν το κόστος διαβίωσης.

Η Ζυρίχη, η Γενεύη και η Οσάκα της Ιαπωνίας ακολουθούν σε κοντινή απόσταση, ενώ πόλεις αναδυόμενων αγορών όπως η Κωνσταντινούπολη και η Μόσχα έπεσαν στην κατάταξη εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος τους, σύμφωνα με την έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU) σε 133 πόλεις.

Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια που τρεις πόλεις βρίσκονται στην πρώτη θέση, μια ένδειξη ότι οι αυξάνονται οι ακριβές πόλεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη συντάκτρια της έκθεσης Ροξάνα Σλάβτσεβα.

Έρευνα: 133 πόλεις στο μικροσκόπιο

Για την έρευνα του EIU, οι μελετητές συνέκριναν το κόστος περισσότερων των 150 προϊόντων και υπηρεσιών, όπως αυτοκίνητα, τρόφιμα, ενοίκιο, μεταφορές και ενδύματα σε 133 πόλεις. Ένα γυναικείο κούρεμα κοστίζει περίπου 15 δολάρια στο Μπάνγκαλορ της Ινδίας, συγκριτικά με 210 στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, ενώ ένα μπουκάλι μπύρας κοστίζει περίπου μισό δολάριο στο Λάγος της Νιγηρίας και πάνω από 3 δολάρια στη Ζυρίχη.

Οι βρετανικές πόλεις ανέβηκαν μερικές θέσεις ένα χρόνο αφότου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες εξαιτίας της αβεβαιότητας του Brexit, με το Λονδίνο να έρχεται στην 22η θέση και το Μάντσεστερ στην 51η καταγράφοντας αντίστοιχα άνοδο οκτώ και πέντε θέσεων.

Η πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα υποβάθμισε το Καράκας στο τέλος της κατάταξης, ενώ ακολουθούν η Δαμασκός της Συρίας, το Καράτσι στο Πακιστάν, το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και το Νέο Δελχί μεταξύ των 10 φθηνότερων πόλεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις