Κόσμος

Έρευνα του FBI για απόπειρα συκοφάντησης του εισαγγελέα Μιούλερ – Τον κατηγόρησαν για σεξουαλική επίθεση!

Η FBI διεξάγει έρευνα ώστε να καθορίσει αν κάποια πρόσωπα επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τον Ρόμπερτ Μιούλερ, πληρώνοντας γυναίκες για να τον κατηγορήσουν για σεξουαλική επίθεση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έρευνα του FBI  ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, που έχει αναλάβει την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016.

“Όταν μάθαμε, την περασμένη εβδομάδα, ότι προσφέρθηκαν χρήματα σε γυναίκες για να κάνουν ψευδείς καταγγελίες σε βάρος του ειδικού εισαγγελέα, αμέσως ζητήσαμε από το FBI να ερευνήσει την υπόθεση”, είπε ο εκπρόσωπος του Μιούλερ, Πίτερ Καρ.

Η εφημερίδα The Hill ανέφερε ότι την προσέγγισε μια γυναίκα λέγοντας ότι εργαζόταν τη δεκαετία του 1970 με τον Ρόμπερτ Μιούλερ. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η γυναίκα αυτή ισχυριζόταν ότι ένας άνδρας της πρόσφερε το ποσό των 20.000 δολαρίων προκειμένου να κατηγορήσει τον ειδικό εισαγγελέα για παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση.

Ο άνδρας αυτός υποστήριζε ότι είναι συνεργάτης ενός ακροδεξιού λομπίστα και ραδιοφωνικού παραγωγού, του Τζακ Μπέρκμαν, γράφει η γυναίκα, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά της.

Στις 20 Οκτωβρίου, στη σελίδα του στο Facebook ο Μπέρκμαν διαβεβαίωνε ότι έχει στην κατοχή του “εκρηκτικές” πληροφορίες για τον Μιούλερ. Τον κατηγορούσε για αλκοολισμό και ισχυριζόταν ότι έχει επτά μαρτυρίες γυναικών που κακοποιήθηκαν από τον Μιούλερ τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο πρώην διευθυντής του FBI, ανέλαβε το 2017 να ερευνήσει την υπόθεση της αθέμιτης σύμπραξης του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία κατά την προεκλογική περίοδο, το 2016. Η έρευνα αυτή έχει εξοργίσει τον Τραμπ που δηλώνει ότι είναι θύμα ενός “κυνηγιού μαγισσών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία