Κόσμος

Έρευνες για τζιχαντιστές στην Ισπανία – 8 συλλήψεις

Η ισπανική αστυνομία στη Βαρκελώνη συνέλαβε οκτώ άτομα και πραγματοποίησε επιδρομές σε 12 ιδιοκτησίες στο πλαίσιο μιας σαρωτικής επιχείρησης εναντίον μαχητικών ισλαμιστών, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι συλληφθέντες είναι όλοι Μαροκινοί ηλικίας μεταξύ 21 και 39 ετών, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η έρευνα και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη βελγική αστυνομία, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αστυνομικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να πει ποια σχέση είχαν οι συλληφθέντες με το Βέλγιο.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν έπειτα από έρευνα οκτώ μηνών κατά την οποία η αστυνομία έθεσε υπό επιτήρηση μια οργάνωση για την οποία ανακοίνωσε ότι συνδεόταν με μαχητικούς ισλαμιστές και είχε σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή της Βαρκελώνης.

Η Ισπανία έχει συλλάβει φέτος 22 πρόσωπα σε 16 χωριστές επιχειρήσεις σε σχέση με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Στο Βερολίνο δροσίζονται με αύρες, ενώ οι Παριζιάνοι έκαναν «καταφύγιο» το ΙΚΕΑ
Οι εικόνες από το Βερολίνο είναι πραγματικά εντυπωσιακές με την αύρα που ουσιαστικά χρησιμοποιείται για την επιβολή της τάξης να βρίσκεται στους δρόμους έχοντας έναν άλλο ρόλο
Αύρες δροσίζουν πολίτες στο Βερολίνο 19