Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ερντογάν: “Σ’ αγαπάω μεν, αλλά” η απάντησή του για την πρωτοφανή επιστολή Τραμπ!

Ερντογάν

Είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν τοποθετείται σχετικά με την αδιανόητη επιστολή που του έστειλε ο αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτή η επιστολή θα μείνει -δεδομένα- στην ιστορία. Διότι ήταν πρωτοφανής. Πέρα από κάθε… διπλωματικό ύφος, αισθητική, λεξιλόγιο.

Ο Ερντογάν… δεν θα ξεχάσει!

Έφτανε και μόνο που υπήρχε η λέξη “διάβολος”, ωστόσο και οι εκφράσεις όπως “μην είσαι σκληρός τύπος, μην είσαι ανόητος”, δεν πήγαιναν πίσω.

Η δημοσιοποίησή της προκάλεσε αίσθηση, με τον… παραλήπτη, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να τοποθετείται σήμερα, Παρασκευή 18.10.2019, για πρώτη φορά προσωπικά (σ.σ. πηγές της προεδρίας είχαν σχολιάσει επί του θέματος πως η επιστολή… πετάχτηκε στα σκουπίδια).

Ο τούρκος πρόεδρος, μιλώντας από την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε αρχικά πως είχε ενημερώσει τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση σε τηλεφωνική επικοινωνία τους στις 6 Οκτωβρίου, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της επιχείρησης.

Μίλησε όμως και για την επιστολή και είπε πως η χώρα του “δεν μπορεί να ξεχάσει“! Πρόσθεσε βέβαια πως η αμοιβαία αγάπη και ο σεβασμός μεταξύ των δύο ηγετών τον εμποδίζει από το να την διατηρήσει στην τουρκική ατζέντα.

Παρόλα αυτά, φάνηκε… πικραμένος από την πρωτοφανή -είναι η αλήθεια- επιστολή, λέγοντας πως η Τουρκία “θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα”, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η επιστολή του προέδρου Τραμπ, που δεν συνάδει με την πολιτική και διπλωματική ευγένεια, εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης. Φυσικά δεν το ξεχάσαμε. Δεν θα ήταν σωστό να το ξεχάσουμε“, συνέχισε…

Με πληροφορίες από: dailysabah.com.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις