Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ερντογάν: Δεν συνδέεται το μακελειό στο Reina με τον τρόπο ζωής

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Για πρώτη φορά από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς όταν έγινε το μακελειό με τους 39 νεκρούς στο Reina ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε δημόσια και μίλησε για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία. Τις πρώτες ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε αντιδράσει μόνο με μια γραπτή δήλωση.

Την Τετάρτη δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα τους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάλεσε να μην συνδέει κανείς την επίθεση με τον διαφορετικό τρόπο ζωής. Ήταν η «απάντηση» στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως παρά τα μηνύματα μίσους, δεν έκανε τίποτα.

Κατηγόρησε δε, χωρίς να την κατονομάσει, την αντιπολίτευση πως το να συνδέει κανείς την επίθεση στο Reinaμε τον διαφορετικό τρόπο ζωής στην Τουρκία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σκόπιμη προσπάθεια διχασμού του έθνους. Και αρνήθηκε πως το κράτος (του) αναμείχθηκε στον τρόπο ζωής των Τούρκων πολιτών!

Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να αποδώσουμε την επίθεση στο Ορτακιόι στον διαφορετικό τρόπο ζωής“, τόνισε ο Ερντογάν και σημείωσε, σε μια προσπάθεια προφανώς, να “διώξει” από πάνω του οποιαδήποτε “σκιά”, πως “κανενός ο τρόπος ζωής δεν απειλείται συστηματικά στην Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό“.

Στόχος της επίθεσης αυτής είναι “η πόλωση της κοινωνίας. Αυτό είναι πολύ σαφές”, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Εμείς θα μείνουμε όρθιοι και θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας”.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η υποστηριζόμενη από τις τουρκικές δυνάμεις επίθεση Σύρων ανταρτών για την ανακατάληψη της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Ερντογάν δήλωσε εξάλλου ότι είναι αποφασισμένος οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις στη Συρία να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των τρομοκρατικών ομάδων και από άλλες περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Μανμπίτζ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε