Παρασκευή, 23 Φεβ.
14oC Αθήνα

Ερντογάν: Εγκλήματα πολέμου στη Γάζα – Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Ερντογάν: Εγκλήματα πολέμου στη Γάζα – Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Το βήμα της Συνόδου Κορυφής για την Παγκόσμια Δράση για το κλίμα, COP28, που διεξάγεται στο Ντουμπάι, αξιοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καταφερθεί ακόμη μία φορά εναντίον του Ισραήλ.

Ο Ερντογάν – ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την Χαμάς ως «πολιτικό κόμμα» που επιδιώκει «να απελευθερώσει» τους Παλαιστίνιους – υποστήριξε πως η σημερινή κατάσταση στη Γάζα συνιστά έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας εκ μέρους του Ισραήλ.

Ζήτησε για ακόμη μία φορά να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

«Οι επιθέσεις του Ισραήλ που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 16.000 αθώους Παλαιστίνιους πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν» ανέφερε.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας ότι «τα πρόσφατα γεγονότα έφεραν για άλλη μια φορά στο φως την κρισιμότητα της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του».

Δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει «οποιαδήποτε και όλες τις ευθύνες» που θα προκύψουν σε αυτή τη διαδικασία.

Καταλήγοντας, τόνισε για άλλη μια φορά το σύνθημα ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε», εννοώντας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις