Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ερντογάν: Εκλογές στις 14 Μαΐου στην Τουρκία

Ερντογάν: Εκλογές στις 14 Μαΐου στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε δημόσια και επίσημα πλέον ότι οι εθνικές εκλογές στη χώρα θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, δηλαδή, έναν μήνα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί η προσφυγή στις κάλπες.

Το γραφείο του προέδρου της γειτονικής χώρας δημοσίευσε βίντεο σήμερα Κυριακή (22.1.2023) με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακοινώνει την ημερομηνία κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε νεαρούς ψηφοφόρους στην Προύσα στα βορειοδυτικά της Τουρκίας χθες.

«Είμαι ευγνώμων στον Αλλάχ που θα περπατήσουμε δίπλα – δίπλα μαζί σας, τη νεολαία μας, που ψηφίζει για πρώτη φορά στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», είπε ο Ερντογάν στην ομάδα των νεαρών Τούρκων.

Μάχη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα δοθεί μάχη στήθος με στήθος στις κοινοβουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές, που θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν κατά τη διάρκεια των δύο δεκαετιών που έχει τα ηνία της χώρας, η οποία είναι περιφερειακή στρατιωτική δύναμη, μέλος του ΝΑΤΟ και μεγάλη αναδυόμενη οικονομία της αγοράς.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει πρωτύτερα ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί νωρίτερα.

Αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι εκλογές τον Ιούνιο θα μπορούσαν να συμπέσουν με την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις